Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Košíckí lekári bojujúci s rakovinou výpoveď nedali

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Lekári Východoslovenského onkologického ústavu (VOU), akciová spoločnosť, nepredložili ani jednu výpoveď príslušnej odborovej organizácii. Pri VOU funguje Základná organizácia Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb.

Predseda základnej odborovej organizácie Pavol Matula uviedol, že tunajšia odborová organizácia sa nepripája k aktivitám Lekárskeho odborového združenia (LOZ). „Máme dlhoročné skúsenosti s vytvorením akciovej spoločnosti. Napriek zložitým začiatkom sa neprejavuje medzi našimi lekármi nespokojnosť, a to ani pokiaľ ide o platové záležitosti. Podmienky a korektná komunikácia s vedením ústavu sú zárukou, že sa pracovné podmienky našich lekárov budú ďalej zlepšovať,“ povedal Matula.

Podľa názoru predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa VOU Tomáša Siebera sú lekári zavádzaní niektorými nepravdivými informáciami. „Zámerné podsúvanie nepravdivých informácií lekárom o transformácii nemocníc na akciové spoločnosti absolútne nepomáha riešeniu problémov v zdravotníctve. Tieto problémy totiž nie sú v platoch lekárov. Výsledkom aktivít LOZ je zbytočné rozoštvávanie lekárov a celej verejnosti proti lekárom,“ vyslovil názor Sieber.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu