Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Príde ochladenie: Cez víkend ešte letné teploty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Babie leto pokračuje vo svojej spanilej jazde už celý týždeň! Slnečné počasie a teploty ako v lete si budeme môcť vychutnať na grilovačkách či v horách aj cez víkend. Nový týždeň však prinesie silnejší vietor a ochladenie.

To, že letnému počasiu sa nechce prepustiť štafetu jeseni, dokazujú práve ostatné dni. A že sa z tepla budeme tešiť aj cez víkend, nám potvrdil meteorológ SHMÚ Martin Benko. „Príjemné počasie babieho leta bude u nás pokračovať aj naďalej. Tlaková výš zabezpečí málo oblačné a cez deň slnečné počasie, pričom cez víkendové dni môže v najteplejších lokalitách teplota dosahovať aj letné hodnoty nad 25 °C,“ povedal pre Topky. V sobotu môžeme dokonca očakávať 22 až 27 °C, na severe okolo 20 °C. V nedeľu o čosi nižšie teploty - od 20 do 25 °C. Ráno a predpoludním treba v niektorých lokalitách rátať s hmlou.

„K výraznejšej zmene poveternostnej situácie by malo dôjsť až v prvej polovici budúceho týždňa, keď k nám začne od severozápadu prúdiť chladný vzduch,“ dodal. V pondelok začne podľa SHMÚ pribúdať oblačnosť, teploty v utorok a v stredu ešte vystúpia na 19 až 24 °C, postupne však budú klesať.

Babie leto sa zvyčajne začína v polovici septembra, trvá do prvej dekády októbra. Noci sa v tomto čase predlžujú, takže bývajú chladnejšie. Hmly sa tvoria v nižších polohách a na horách väčšinou svieti slnko. Podmienky sú ideálne na vysokohorskú turistiku. Tento víkend však, zdá sa, ešte využijeme na grilovačku či pobyt na slnku a pri vode. Netreba však zabúdať na to, že nočné teploty v najbližších dňoch klesnú na hodnoty 13 až 6 °C.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu