Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sýkorovec sa obesil kvôli žene, jeho brata obžalovali

Sýkorovci na jednom z pojednávaní
Sýkorovci na jednom z pojednávaní

BRATISLAVA/PEZINOK - Žalobu na ďalšieho člena skupiny sýkorovcov dnes prijal špecializovaný pezinský súd. Ide o Alexandra Botlóa, ktorého brat Robert pred časom spáchal samovraždu v ilavskej väznici. Podľa informácií TASR bol dôvodom rozchod s priateľkou.

Alexander Botló, ktorého pred vyše mesiacom hospitalizovali vo väzenskej nemocnici, bol na stredajšom zasadnutí súdu prítomný. Hospitalizovali ho 12. augusta vo vážnom stave vo väzenskej nemocnici v Trenčíne po tom, ako jeho brat Róbert, ktorý bol obvinený v rovnakej kauze, spáchal vo väzbe samovraždu.

Súd Alexandra vylúčil na samostatné konanie, aby proces s ostatnými obžalovanými sýkorkami mohol pokračovať. Vypovedať by mal na pojednávaní 17. októbra. Súd potom pravdepodobne oba procesy spojí do jedného konania.

Vo februári 2009 spustili policajti akciu, pri ktorej chceli zadržať 11 údajných sýkorovcov. Podarilo sa im nájsť desať mužov, z ktorých deväť skončilo vo väzbe. Bossa gangu, Martina "Rusa" Bihariho, sa však nepodarilo chytiť a doteraz ani vypátrať.

Obžaloba je podaná za 16 skutkov, z toho 12 spáchaných zločineckou skupinou. Väčšine obžalovaných hrozia tresty od 20 do 25 rokov väzenia alebo na doživotie.

Obvinení sú stíhaní za zosnovanie zločineckej skupiny, vydieračský únos, keď od rodiny uneseného pýtali desaťtisíce eur, vyberanie výpalného, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné činy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu