Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rodina pozná dôvod Botlóovej samovraždy, tvrdí Lipšic

Skupina sýkorovcov na jednom z pojednávaní
Skupina sýkorovcov na jednom z pojednávaní

BRATISLAVA - Jeden z údajných členov gangu sýkorovcov, Róbert Botló, sa 11. augusta obesil vo väzbe. Podľa rodičov bol predtým 1,5 roka na samotke, mal obmedzené návštevy aj korešpondenciu a hrozili mu doživotím. Polícia nijako nepochybila, reagoval dnes minister vnútra Lipšic.

Botló sa obesil krátko pred začiatkom súdneho procesu so skupinou Martina "Rusa" Biháriho, ku ktorej mal patriť, vo svojej cele v Ilave. "Ubezpečujem vás, že v tomto prípade neprišlo absolútne k nijakému pochybeniu ani polície ani väzenskej stráže," vyhlásil dnes minister.

Rodičia údajného sýkorovca už podali trestné oznámenie. Podľa nich bola synova väzba mučivá, na pokyn konkrétnych policajtov a prokurátora vraj bol 1,5 roka na samotke, obmedzovala sa mu korešpondencia a návštevy príbuzných. "Vyšetrovateľ a prokurátor prekročili a zneužili svoju právomoc tým, že odmietli konať o dohode o vine a treste a osobne sa mu vyhrážali, že bude odsúdený na 25 rokov až na doživotie," vyhlásili rodičia.

Minister vnútra chápe, že smrť vo výkone väzby je samozrejme smutná pre príbuzných. "Je mi veľmi ľúto, že sa šíria úplne nepravdivé informácie, lebo rodina vie, aká bola príčina samovraždy," povedal Lipšic. Dôvod samovraždy je podľa neho známy a nemá absolútne žiadnu spojitosť s činnosťou polície alebo strážnikov vo väznici.

Lipšic ale o príčine samovraždy hovoriť nechcel. "My nie sme v situácii, ako sú príbuzní, že môžeme mediálne prezentovať čokoľvek, lebo musíme chrániť aj osobné údaje toho človeka," dodal minister. Botlóovi niekto po pohrebe podpálil hrob.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu