Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

MZV varuje, v Indonézii vrcholí Ramadán

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Slováci cestujúci do Indonézskej republiky musia počítať s preplnenými cestami, vlakmi, autobusmi, loďami i lietadlami. V krajine totiž vrcholí pôstny mesiac moslimov ramadán, ktorý je tento rok počas celého augusta, v jeho závere sa obyvatelia Indonézie každoročne vracajú do svojich rodísk.

Ministerstvo zahraničných vecí preto upozorňuje slovenských občanov, aby sa v tomto období podľa možnosti vyhli hlavným cestným komunikáciám, všeobecne presunom po území a zachovali zvýšenú opatrnosť pri návšteve miestnych pamätihodností. V prípade akýchkoľvek problémov možno kontaktovať slovenské veľvyslanectvo v Jakarte.

Moslimovia sa chystajú oslavovať koniec ramadánu – Idul Fitri v dňoch 30. a 31. augusta – a následne počas takzvaného Lebaranu čerpať približne desaťdňové dovolenky. Oficiálne úrady upozorňujú, že od 25. augusta do 13. septembra bude cestovať krajinou okolo 17 miliónov obyvateľov, pôjde najmä o ostrov Jáva, čo je v porovnaní s minulým rokom značný nárast.

V tomto období sa tiež predpokladá zvýšená návštevnosť historických pamätihodností a turisticky zaujímavých oblastí. Väčšina cestujúcich používa na presun motocykle, čo paralyzuje cestnú sieť najmä na ostrove Jáva, preplnené budú aj vlaky, autobusy, lode a lietadlá.

Zároveň je pravdepodobný zvýšený počet dopravných nehôd, najmä s účasťou motocyklistov. Minulý rok polícia zaznamenala počas dvoch týždňov 1 241 dopravných nehôd spôsobených motocyklistami, pri ktorých zahynulo viac ako 300 účastníkov. Informuje o tom rezort diplomacie na svojej webovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu