Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sandokan Lipšic: Chráni sa exotickým darčekom!

Ochrankári nastačia, minister sa
Ochrankári nastačia, minister sa "poistil"

BRATISLAVA - Hrôzu naháňajúcu zbraň má na stole svojej kancelárie minister vnútra Daniel Lipšic. Keďže nedávno sa mu vyhrážali smrťou, luxusná šabľa, ktorú dostal od rezortného kolegu z Iraku, sa mu iste hodí. Jeho kancelária, ktorú si dal mimochodom posvätiť od biskupa, ukrýva aj ďalšie tajomstvá.

Zbraň v zlatom prevedení je položená v obale z červeného zamatu. Minister si ju obľubil a ochotne nám s ňou zapózoval "na Sandokana". "Zaujímavé je, že šabľa je vyrobená z anglickej ocele," povedal. Hoci je to replika, ide o plnohodnotnú zbraň.

Lipšica v poslednom období sprevádzal zvýšený počet ochrankárov. Šabľu si minister plánuje nechať v kancelárii ministerstva. Či sa necíti bezpečne ani tam, nám neprezradil.

V miestnosti, kde minister pracuje, sa nachádza aj obrovská plazmová obrazovka. "Zdedil som ju po svojom predchodcovi Róbertovi Kaliňákovi a môžem na nej sledovať kamery na hranici s Ukrajinou," priznal. Na túto zvláštnu reality šou si však údajne nájde čas len málokedy. Nečudo, keďže z okien má nádherný výhľad na Dunaj a nábrežie pred novovybudovaným komplexom Eurovea.

Takmer celú jednu stenu zaberá obrovská, podrobná mapa Slovenska. Je posiata vlajkami rôznych farieb a pripomína mapy, ktoré vo filmoch používajú americkí prezidenti pri ohrození krajiny. Ako sme sa dozvedeli, táto slúži len ako prehľad rozmiestnenia oddelení, podliehajúcich ministerstvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu