Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Úder proti podpaľačom, Lipšic posiela špeciálne jednotky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Podpálenie auta primátora Brezna a jedného z miestnych policajtov bolo pravdepodobne poslednou kvapkou, ktorá pretiekla v pohári trpezlivosti na ministerstve vnútra. Šéf rezortu Daniel Lipšic posiela do regiónov špeciálne jednotky.

"Ak chce niekto testovať trpezlivosť polície, dostane adekvátnu odpoveď. Špeciálne policajné zásahové jednotky dostali pokyn tvrdšie zasiahnuť proti kriminálnym živlom v regiónoch, kde k podpaľovaniu áut došlo," povedal minister.

Polícia spúšťa niekoľko bezpečnostných akcii, ktoré zameria na "záujmové osoby" v regiónoch, kde k požiadom došlo, uviedla  Lucia Garajová z rezortu vnútra.

Podpaľači útočili v Brezne v noci na stredu. Na Malinovského ulici zapálili primátorovo Mitsubishi Pajero, na ktorom vznikla škoda 15 tisíc eur. Na Krčulovej ulici zhorela do tla Škoda Octavia, ktorá patrila dopravnému policajtovi.

"Na miestach požiarov sme vykonali obhliadky, po ktorých možno predbežne konštatovať, že k požiarom vozidiel došlo úmyselným konaním cudzej osoby. Bližšie okolnosti obidvoch prípadov sú predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov," uviedla včera banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu