Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rómovia zaútočili na futbalistov počas tréningu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ČIERNA NAD TISOU – Futbalových dorastencov napadla v utorok večer na tréningu v Čiernej nad Tisou skupina Rómov. Medzi nimi mali byť deti aj ich rodičia. Podľa primátorkay mesta Marty Vozárikovej boli jeden z mladých futbalistov spolu s trénerom ošetrení v nemocnici. Dôvody útoku sú neznáme.

"Neviem aký dôvod mali na útok, ale ako primátorka mesta nemôžem žiadny dôvod na násilie akceptovať," uviedla Vozáriková.

Podľa košickej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej sa prípadom zaoberajú a začalo sa trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a výtržníctvo. "Vzhľadom k prebiehajúcim úkonom nebudeme prípad zatiaľ bližšie komentovať," povedala.

Podľa primátorky  spôsobuje problémy v meste dlhodobo jedna rozvetvená rómska rodina. "Je to zhruba 50 ľudí. Prišli do mesta pred dvanástimi rokmi postupne pribúdali  ďalší. Dnes obývajú štyri bytovky v centre mesta, tri z nich sú v dezolátnom stave," dodala Vozáriková. Zdôraznila, že väčšina Rómov už osem rokov neplatí nájomné, ani iné platby spojené s bývaním.

"Vo štvrtok (28.7.) o 10.00 h ich vyzvem, aby opustili svoje byty, budú mať pristavené autá a odvezieme ich tam, kam budú chcieť. Bývanie v bytovkách už totiž môže ohrozovať ich životy a treba ich zrovnať so zemou," pripustila. Náhradné ubytovanie mesto k dispozícii nemá.

"Predchádzajúce vedenie mesta nám tu zanechalo priepasť v podobe nevýhodných zmlúv, či súdnych sporov. My sa predsa nemôžeme starať o ľudí, ktorí nedokážu a nechcú slušne žiť," doplnila. Súdne rozhodnutie zatiaľ primátorka v ruke nemá, ale postupovať chce na základe výzvy a rozhodnutia primátora o deložovaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu