Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na Záhorí horelo nákladné auto plné textilu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

ŠAŠTÍN - Na štátnej ceste medzi obcami Šaštín-Stráže a Kuklov v okrese Senica horelo v piatok (15.7.) večer nákladné auto, ktoré viezlo textil a iný horľavý materiál. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Ivan Peťko.

"Na miesto udalosti sme vyslali troch príslušníkov HaZZ z hasičskej stanice Kúty, ktorí zistili, že úložný priestor vozidla Iveco Eurocargo bol plameňom zachvátený a horel náklad po celej ploche," uviedol Peťko s tým, že na likvidáciu požiaru nasadili vysokotlakový prúd ťažkej peny.

Podľa hovorcu sa podarilo príslušníkom zachrániť kabínu vozidla, ktorá nebola požiarom zasiahnutá. "Na základe vyžiadania veliteľa zásahu vyslali aj jednotku HaZZ z hasičskej stanice v Senici. Po príchode štyroch príslušníkov pokračovali hasebné práce pomocou dvoch "D" prúdov a vysokotlaku," povedal Peťko.
      
Škodu vzniknutú požiarom vyčíslili na 25 tisíc eur. Uchránené hodnoty predstavovali 15 tisíc eur. "Príčinou vzniku požiaru bol skrat na elektroinštalácii vozidla," konštatoval hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu