Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Nitre sa podarilo chytiť mliečneho fantóma!

Stano v mliečnom automate Zobraziť galériu (3)
Stano v mliečnom automate

BRATISLAVA/NITRA – Fantóma mliečnych automatov sa konečne podarilo zadržať nitrianskym policajtom. Muž, zodpovedný za to, že stroj na čerstvé mlieko na sídlisku Chrenová neplnil svoju funkciu, je bezdomovec Stano (44). Do automatu sa dostával pravidelne, zachytili ho pritom aj kamery.

Stano postupne vylepšoval techniky, ktorými sa dostával dovnútra. Vo februári ho vykradol dvakrát "klasickým spôsobom," cez vypáčené vchodové dvere. Spolu si z neho odniesol vyše 290 eur.

Koncom apríla našiel originálnejšiu metódu, ako sa vlámať do automatu. Skúsil to cez strechu, zachytila ho však namontovaná kamera. Na základe zverejnených záberov ho spoznalo viacero ľudí, ktorí polícii pomohli.  Muž si z mliečneho automatu odniesol 120 eur v hotovosti, jeho poškodením však spôsobil škodu za vyše 600 eur.

V putách skončil až v pondelok, 20. júna. Zistilo sa, že okrem automatov vykrádal opakovane aj bary, z ktorých si odniesol hotovosť i cigarety za 2400 eur. Pri zadržaní uňho časť vecí našli. Čelí obvineniam z vlámania a hrozí mu až dvojročný trest, dodala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu