Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strieľali na Trnkovho syna aj auto Šufliarskeho manželky!

Trnka a Šufliarsky
Trnka a Šufliarsky

BRATISLAVA - V strachu žili minulý rok rodiny najvyšších funkcionárov GP. Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka aj šéf odboru osobitného určenia prokuratúry Peter Šulfiarky totiž tvrdia, že ich najbližších ohrozovali neznámi pištoľníci.

Na Šufliarskeho manželku údajne strieľali na jar minulého roka. Jeho žena, tiež prokurátorka, auto zaparkovala, keď naňho vystrelili "zbraňou menšieho kalibru". Motív útoku mu nie je známy. Incident oznámili polícii, ale stíhanie bolo prerušené.

V minulosti sa mu údajne stalo, že pred garážou v Banskej Bystrici našiel nábojnicu ráže deväť milimetrov. Bolo to v čase, keď riešil prípad banskobystrického bossa Mikuláša Černáka.

Bývalý generálny prokurátor Trnka sa tiež bál o svoju rodinu, keďže v roku 2010 mali strieľať po aute jeho syna. „Predpokladali sme, že to má spojitosť s kauzou Hrbáček,“ poznamenal Trnka v utorok. Streľba je argument, ktorým obhajuje svoje kontroverzné povolenie na prejazd petržalskou hrádzou.

Keďže prokurátori nemajú nárok na ochranku, polícia na čele s Jánom Packom minulý rok zriadila kontrolné body v ich bydliskách a zároveň rozhodla, že nie je vhodné, aby vždy jazdili do práce po tej istej trase. Preto vydali povolenia na jazdu po hrádzi na dve služobné autá. 

Polícia po voľbách z jemu neznámych dôvodov kontrolné body zrušila. V apríli tohto roka dostal viacero mailov a výhražných listov. Keďže služobné auto už nepoužíva, požiadal o povolenie na svoje vlastné auto.

„Možnosť cesty na korune hrádze som využil od 9. mája doteraz štyrikrát okolo pol šiestej ráno, presne v tom čase, keď sú tam húfy korčuliarov a cyklistov,“ podotkol.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu