Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po hrádzi som jazdil z bezpečnostných dôvodov, tvrdí Trnka

BRATISLAVA – Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka jazdil po hrádzi medzi Gabčíkovom a Bratislavou z bezpečnostných dôvodov.

Poslancom ústavnoprávneho výboru dnes vysvetlil, že povolenie na jazdu medzi Bratislavou a bydliskom dostal on a prokurátor Peter Šufliarsky na podnet polície, pretože na auto Trnkovho syna a manželky Šufliarskeho v marci 2010 niekto vystrelil. „Predpokladali sme, že to má spojitosť s kauzou Hrbáček,“ poznamenal.

Keďže prokurátori nemajú nárok na ochranku, polícia na čele s Jánom Packom zriadila kontrolné body v ich bydliskách a zároveň rozhodla, že nie je vhodné, aby vždy jazdili do práce po tej istej trase. Preto boli vydané povolenia na jazdu po hrádzi na dve služobné autá. „Toto som použil služobnými vozidlami asi päťkrát,“ poznamenal.

Polícia po voľbách z jemu neznámych dôvodov kontrolné body zrušila. V apríli tohto roka dostal viacero mailov a výhražných listov. Keďže služobné auto už nepoužíva, požiadal o povolenie na svoje vlastné auto.

„Možnosť cesty na korune hrádze som využil od 9. mája doteraz štyrikrát okolo pol šiestej ráno, presne v tom čase, keď sú tam húfy korčuliarov a cyklistov,“ podotkol. Ako dodal, povolenku používal do zmarenia identity, čo sa „podarilo“ denníku Sme, ktorý o Trnkovej jazde po hrádzi informoval. „Tá povolenka je dnes bezpredmetná a ja ju môžem zahodiť,“ zakončil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu