Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žiarsky zimný štadión zatopila voda a bahno!

 Zimný štadión je po roku opäť pod vodou Zobraziť galériu (10)
Zimný štadión je po roku opäť pod vodou (Zdroj: Topky.sk)

ŽIAR NAD HRONOM – Zimný štadión v Žiari nad Hronom je po roku opäť pod vodou. Mesto a okolité obce dnes zasiahli tri silné búrky. Zostal po nich vytopený zimný štadión a domov dôchdocov. Príval vody bol taký silný, že za niekoľko minút bola hracia plocha zaplnená až do výšky mantinelov.

 Na svedomí to má búrka sprevádzaná silným dažďom, ktorá mesto zasiahla okolo poludnia. „Išlo to z tamtých kopcov strašným prúdom, nestíhal potok a voda sa vyliala rovno na štadión,“ opísal situáciu jeden zo zamestnancov štadióna.

Voda brala všetko, čo jej prišlo do cesty. Vytrhla aj kanalizačné rúry a poškodila cestu. Búrku sprevádzali aj blesky, ktoré dvakrát udreli do strechy štadióna.

„Všetci, ktorí sme boli vo vnútri sme to pocítili. Elektrický náboj bol taký silný, že nás doslova pichlo pri srdci,“ povedal ďalší zo zamestnancov.

Okrem plochy štadióna zničila voda s nánosmi bahna aj strojovňu, sociálne zariadenia a šatne. Paradoxne len minulý týždeň ukončili ich rekonštrukciu. Teraz budú musieť začať odznova.

„Keď nás vytopilo pred rokom, bahno sme odstraňovali ešte dva až tri mesiace. Koľko to bude teraz, to ešte neviem odhadnúť,“ povedal nájomca zimného štadióna Rastislav Uhrovič.

Celkové škody ešte nemajú vyčíslené. Obávajú sa však, že štadión môže zaplaviť znova. Meteorológovia totiž predpovedajú silné búrky až do konca tohto týždňa.

Okrem štadióna vytopilo aj žiarsky Domov dôchodcov. Voda sa dostala do práčovne, CO skladu a zastavila sa pred dverami kancelárií.

„Môže za to zlá kanalizácia. Voda vlastne vystupovala z kanálov hore,“ povedal riaditeľ domova Peter Hlaváč. Samotných klientov domova však neohrozila a nemuseli ich evakuovať.

Zatopený žiarsky zimný štadión

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu