Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prominentného právnika Kolesára našli zastreleného!

Juraj Kolesár
Juraj Kolesár

BRATISLAVA - Slovenskou právnickou obcou otriasla ďalšia záhadná samovražda. Včera sa totiž zastrelil advokát Juraj Kolesár (†56). Odborník na trestné právo, ktoré aj vyučoval na bratislavskej vysokej škole.

Ako uviedla pre Topky.sk bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, ide o samovraždu. "Jeho telo bez známok života našiel jeden z rodinných príslušníkov v byte na Zohorskej ulici v Bratislave. Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonanie súdnej pitvy," informovala. Vyšetrovateľ podľa nej začal stíhanie vo veci zabitia. 
 
Kolesára údajne našli s prestreleným hrudníkom. Podľa našich informácií mal po sebe zanechať aj list na rozlúčku. Pôsobil vo vlastnej advokátskej kancelárii a zastupoval obžalovaného v kauze Cervanová. Jeho kolegovia sú z toho v šoku. Vraj mohli ísť jedine o skrat. Bol totiž milý, nikdy neodmietol pomôcť a patril medzi obľúbených pedagógov aj u študentov.
 
Tento prípad je už druhý v krátkej dobe. V apríli spáchal samovraždu aj bývalý sudca Najvyššieho súdu Jozef Majchrák (†55). Minulý rok otriasla Slovenskom aj vražda jedného z najvýznamnejších právnikov Ernesta Valka (†57). 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu