Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vedia možný priebeh Valkovej vraždy, o detailoch mlčia

Ernest Valko
Ernest Valko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vyšetrovací tím už vie, ako mohla prebehnúť vražda advokáta Ernesta Valka. Uviedol to dnes Peter Šufliansky z generálnej prokuratúry. O podrobnostiach však informovať odmietol.

„Pokročili sme tak, že už vieme, ako mohol skutok prebehnúť,“ uviedol dnes bez dalších podrobností Šufliarsky. 
 
Valka zavraždil 8. novembra minulého roku doteraz neznámy páchateľ. Zastreleného advokáta našla večer o 22:45 v jeho dome v Limbachu bývalá manželka a dcéra, ktoré okamžite nahlásili udalosť polícii. Do domu sa prišli pozrieť preto, lebo sa im nezdalo, že Valko dlhší čas nezdvíhal mobilný telefón. 
 
„Došlo k jednému výstrelu, ktorému obeť podľahla – strela spôsobila zranenia srdca a pľúc nezlučiteľné so životom,“ uviedol vtedy policajný prezident Jaroslav Spišiak. Výstrel z krátkej guľovej zbrane padol podľa jeho slov v čase od 18:47 do 22:45 zo vzdialenosti niekoľkých metrov. 
 
Bývalého predsedu Ústavného súdu ČSFR našli v obytnej časti domu. Podľa Spišiaka ho strelili spredu, projektil opustil telo pár centimetrov pod lopatkou. Polícia urobila jednu základnú obhliadku miesta činu a štyri dodatočné obhliadky. Pri obhliadkach zaistili 107 stôp z piatich oblastí: trasológia, daktyloskopia, biológia, chémia a DNA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu