Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tento muž nahradil zavraždeného Valka v SPP: Má strach?

Juraj Bizoň vo svadobnom
Juraj Bizoň vo svadobnom

BRATISLAVA - Takmer dva mesiace od vraždy známeho právnika Ernesta Valka našla koalícia človeka, ktorý ho nahradil v dozornej rade Slovenského plynárenského podniku. Tým odvážnym je advokát z Nitry Juraj Bizoň. Právnik je verejnosti známy z obdobia, keď zastupoval poškodených cestujúcich v skrachovanej spoločnosti SkyEurope či svadbou s modelkou, na ktorej boli aj politici z SDKÚ.

Ako jedným z možných dôvodov Valkovej násilnej smrti sa špekulovalo, že by za tým mohli byť miliardové zmenky SPP ešte z čias zavraždeného exministra hospodárstva Jána Duckého. Aj Valkova dcéra Jana krátko po čine tvrdila, že za tým môže byť iba práca jej otca. Uvoľnené miesto po jeho smrti je už obsadené.

Nahradil ho kolega z advokátskej brandže Juraj Bizoň. Toho schválilo ako člena dozornej rady predsedníctvo Fondu národného majetku. Do funkcie podľa obchodného registra nastúpil v polovici januára. Polícia o vyšetrovaní vraždy jeho predchodcu stále mlčí. Pritom minister vnútra Daniel Lipšic ešte začiatkom roka tvrdil, že už majú nové informácie v prípade.

A čo hovorí na zrejme horúcu stoličku právnik Bizoň? Bude sa aj on angažovať v kauze zmeniek ako Valko? „Nebudem sa k môjmu pôsobeniu v SPP mediálne vyjadrovať,“ znela jeho stručná odpoveď. Nechcel komentovať ani to, či má z novej pozície strach. Bizoň je pritom v advokátskych kruhoch považovaný, podobne ako Valko, za človeka blízkeho SDKÚ. Aj na svadbe, na ktorej si bral koncom augusta modelku Natáliu Kacinovú, boli prítomní viacerí poslanci strany Mikuláša Dzurindu. Nechýbali Ľudovít Kaník či Tomáš Galbavý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu