Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Bratislave posilnia ochranu ambasády aj hokejistov USA

Americká ambasáda
Americká ambasáda

BRATISLAVA – Na smrť najhľadanejšieho teroristu reagujú aj slovenskí policajti. Po zverejnení správy o smrti Osamu bin Ládina budú prísnejšie strážiť veľvyslanectvo USA v Bratislave a počas MS v hokeji aj členov reprezentácie USA.

Bezpečnostnú situáciu bude polícia priebežne vyhodnocovať a opatrenia prispôsobí aktuálnym potrebám, informoval rezort vnútra.

Ide o rozhodnutie ministerstva vnútra, ktoré tak reagovalo na zverejnenie správy o smrti najhľadanejšieho teroristu sveta, informoval hovorca Gábor Grendel,

Najhľadanejšieho teroristu sveta zabili americké jednotky pri pozemnej operácii neďaleko pakistanskej metropoly Islamabad. Pri útoku prišli okrem bin Ládina o život ešte ďalší štyria ľudia vrátane jeho syna.

Bin Ládin stál za viacerými smrteľnými teroristickými útokmi po celom svete a bol považovaný za šéfa celosvetovej teroristickej siete al-Kájda. Bin Ládin sa priznal k tomu, že stál aj za teroristickými útokmi na New York a Washington, pri ktorých 11. septembra 2001 zahynulo takmer 3 000 ľudí.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu