Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zvyky našich politikov: Oblievačka vyhráva nad šibačkou 4:2

ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
ilustračné foto

BRATISLAVA – Tradičné veľkonočné zvyky neobchádzajú ani našich zákonodarcov. Tí sú skôr za jemné zaobchádzanie so ženami, preto to so šibaním a oblievaním veľmi nepreháňajú.

Zvyky našich politikov: Oblievačka
Zobraziť galériu (6)
šibačka – oblievačka 1:1 – Dušan Jarjabek zo Smeru obľubuje aj šibačku aj oblievačku. Veľkonočné sviatky si vychutnáva každoročne na lyžiach a keďže dcéra s ním nebude, vyšibe ju aspoň na diaľku. Kto však jeho korbáču neunikne, sú jeho tety a manželka. „Zásadne beriem len krásne kraslice, a potom si ich vystavím na halúzky a teším sa z toho,“ uviedol pre Topky.
Zvyky našich politikov: Oblievačka
Zobraziť galériu (6)
šibačka – oblievačka 1:1 – Martina Poliačika z SaS mrzí, že svoju manželku tento rok nehodí do studenej sprchy, keďže je tehotná. „Musím s ňou zaobchádzať oveľa jemnejšie, ale vyšibať ju určite vyšibem a chrstnem na ňu studenú vodu,“ prezradil. Poslancov starý otec tancoval v minulosti v SĽUK-u a samotný politik sa venoval ľudovému tancu desať rokov. V rodine je preto folklórna tradícia hlboko zakorenená.
Zvyky našich politikov: Oblievačka
Zobraziť galériu (6)
šibačka – oblievačka 0:1 – Tomáš Galbavý z SDKÚ šibačku veľmi neobľubuje. „Samozrejme, že preferujem oblievačku, lebo násilie v tejto síce tradičnej jemnej podobe nemám rád,“ uviedol poslanec. Korbáč si napriek tomu kúpil, ale použil ho len ako symbol a dal si ho do vázy. „Neviem ale, či po ňom nesiahne manželka. Ak by tak spravila, nebudem sa brániť,“ povedal nám so smiechom. Prvú sa chystá poliať vnučku, a potom všetkých okrem mužov. No a na záver aj záhradu.
Zvyky našich politikov: Oblievačka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)
šibačka – oblievačka 0:0 – Rafael Rafaj z SNS má tradície vrátane folklóru rád, napriek tomu ho šibačka ani oblievačka neoslovujú. „Ja som vždy utekal niekam na hory a na lyže.“ Z povinnosti vyšibe aspoň najbližšiu rodinu. „Ale nejakú šibaciu turistiku s igelitkou, ako to vidím niekedy na sídliskách, nemám rád,“ dodal Rafaj.
Zvyky našich politikov: Oblievačka
Zobraziť galériu (6)
šibačka – oblievačka 0:1 – Obyčajný človek Jozef Viskupič patrí k tým, ktorí preferujú oblievačku. „Možno to, že na vás v posteli niekto vyleje pohár vody, nie je veľmi príjemné, ale podľa mňa je to lepšia tradícia ako dostať tým šibákom. Samozrejme, väčšinou mi to žena na druhý deň vráti,“ povedal pre Topky. Politik sa však ukázal ako romantik, keď nám prezradil, že by svojej manželke radšej priniesol raňajky do postele. „Na druhý deň by ma možno čakali tiež. Takto keď prídem s pohárom, ona na mňa zoberie vedro,“ uzavrel Viskupič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu