Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fico: Zodpovedný je Mikloš, nech sa Radičová vyjadrí

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mediálne výstupy okolo prenájmu budovy košického daňového úradu mali ďalšie pokračovanie. Šéf Smeru-SD Robert Fico dnes popoludní reagoval na poludňajšiu reakciu Ivana Miloša. Na zaujatie stanoviska súčasne vyzval aj premiérku Ivetu Radičovú.

„K tejto kauze sa musí vyjadriť. Sú dve možnosti. Buď sa postaví pred kamery a povie, že stojí za týmto prenájmom a súhlasí s tým, že SDKÚ si zorganizovala takýto škandalózny prenájom, alebo sa postaví pred televízne kamery a vyvodí politickú zodpovednosť. Za toto všetko nesie politickú zodpovednosť Ivan Mikloš, ktorý to podľa nás zorganizoval. Radičová ako podpredsedníčka SDKÚ a premiérka nemôže byť ticho,“ vyhlásil Fico.

„Radičová je medzi mlčiacimi. Radičová často mlčí alebo klame. To sú jej dva typické prejavy v poslednom období. Teraz mlčí, lebo asi nevie, čo má na kauzu povedať,“ vyhlásil.

Premiérovi podľa Fica musí stačiť 48 hodín na to, aby rozhodol. On podľa svojich slov "odvolával ministrov ako na bežiacom páse". „Nech povie, že to je v poriadku, že okresný predseda SDKÚ a celá strana zarobila alebo nech odvolá Ivana Mikloša,“ zopakoval Fico.

Vedenie Smeru-SD už podľa neho rozhodlo, čo spraví po reakcii Radičovej. Fico to však prezradiť nechcel.

Radičová avizovala, že sa o 17:00 stretne s generálnym riaditeľom DR Miroslavom Mikulčíkom a k celému prípadu sa vyjadrí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu