Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kongres SaS: Na Fica máme pikantnosti z jeho minulosti!

Dojčan spával tri roky vedľa Fica
Dojčan spával tri roky vedľa Fica

BRATISLAVA - Smrdia mu nohy, chrápe, vodil si domov ženy a koľko toho zvládne vypiť? Odpovede aj na takéto otázky o šéfovi Smeru pozná strana Richarda Sulíka. Na dnešnom kongrese totiž vyšlo najavo, že SaS má vo svojich radoch muža, ktorý tri roky spával vedľa Roberta Fica.

Ľuboš Dojčan, o ktorom je reč, dokonca kandidoval aj do vedenia liberálov. Tesne sa mu to nepodarilo, aj keď príhovorom zaujal! Dojčan pozná viaceré expremiérove návyky z minulosti, pretože boli spolužiaci a dokonca aj spolubývajúci počas vysokoškolských čias. Spoločne chodili aj na Právnicku fakultu v Bratislave, kde sa Fico zoznámil so svojou životnou láskou a súčasnou manželkou Svetlanou. Dojčan s Ficom preskákali to zlé, aj to dobré, všetko, čo študentské časy priniesli.

„Bývali sme spolu tri roky na internáte Družba. Spomínam si, že to bol veľmi snaživý človek. My sme vyspávali opicu, on každé ráno vstával už za tmy, a potom striedavo drtil skriptá a písal knižku o treste smrti. O siedmej sa osprchoval a obliekol si oblek. Robert ma inšpiroval. Už vtedy som sníval, že keď budem veľký, budem spisovateľom a straníckym funkcionárom. To prvé sa mi podarilo, to druhé sa mi splní, keď ma teraz zvolíte,“ rozveselil publikom počas svojho príhovoru.

Dojčan tvrdí, že vie, o čom hovorí, lebo s Ficom trávili veľa času. Boli v rovnakej triede a aj krúžku. So Smerom Dojčana spája ešte to, že jeho svokor je zakladajúcim členom tejto strany. Aj napriek tomu, že Dojčanova reč si vyslúžila standing ovation, nakoniec ho medzi štyroch nových členov republikovej rady nezvolili. Neprešiel tesne o desať hlasov. Predbehli ho pritom iba také známe tváre ako minister kultúry Daniel Krajcer, poslanci Martin Chren, Jozef Kollár a Kamil Krnáč.

Zaujímavosťou kongresu bolo aj to, že naň zavítali významní predstavitelia vládnej koalície, vrátane premiérky a zástupcu frakcie európskych liberálov. Vznikla aj menšia roztržka medzi Bélom Bugárom, Ivetou Radičovou a Richardom Sulíkom. Šéf Mostu-Híd sa totiž priznal, že takmer ukradol pero. Vtom sa ozvala aj premiérka a šéf SaS a s úsmevom sa hádali, koho je to pero.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu