Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Britská vláda chce sobášiť homosexuálov aj v kostoloch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská vláda chystá v najbližšom čase prijatie opatrení, ktoré umožnia homosexuálnym párom, aby mohli uzatvárať svoje partnerské zväzky aj v kostoloch. V nedeľu o tom s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia britského kabinetu informovala spravodajská stanica BBC.

Ministerka pre rovnoprávnosť Lynne Featherstonová už podľa televízie pracuje na návrhu, ktorý zruší zákaz uzatvárania civilných partnerstiev a manželstiev v cirkevných svätostánkoch v Anglicku a vo Walese. Takzvané civilné partnerstvá, kam patria manželstvá aj zväzky osôb rovnakého pohlavia, sa v súčasnosti v Británii nemôžu uzatvárať v kostoloch, ale len na úradoch.

Vláda teraz nemieni nútiť cirkvi, aby súhlasili so sobášením homosexuálov, plánuje len prijať legislatívu, ktorá to umožní. Predstavitelia najsilnejšej anglikánskej cirkvi sa už nechali počuť, že v tomto smere neplánujú žiadne zmeny a vo svojich svätostánkoch budú aj naďalej - bez ohľadu na prípadný vládny návrh - oddávať len osoby opačného pohlavia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu