Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Teba si kľudne odsedím, povedal nad mŕtvolou biletára

Martinský klub Alpia
Martinský klub Alpia

BRATISLAVA - Jozef Tlučák sa s biletármi v martinskom klube Alpia dostal do konfliktu pre triviálnu vec - rozbitý pohár. Jeho skupina sa s ochrankármi brutálne pohádala, čo malo nakoniec tragické následky.

Ku tragédii došlo ešte vo februári 2001. Tlučák najprv vytiahol legálne držanú pištoľ a štyrikrát vystrelil do betónovej podlahy. Odrazená strela zasiahla jedného z návštevníkov diskobaru do stehna.

Vo vyčíňaní pokračoval ďalej. Jeden z biletárov na súde vypovedal, že ich vyzval, aby išli von, "že ich tam postrieľa". Tlučák sa zameral najmä na jedného z nich, Vladímira Višňoviča. Namieril naňho pištoľ a z desiatich centimetrov mu strelil do hlavy, píše sa v obžalobe. Potvrdzujú to aj výpovede svedkov. Jeden nich dokonca počul, ako osoba stojaca nad mŕtvolou hovorí: "Teba si kľudne odsedím."

Prvý rozsudok v tejto kauze padol v decembri 2004. Tlučák sa však odvolal, argumentoval tým, že sa len bránil. Rozsudok zrušili a zaoberali sa aj touto verziou. Tlučák vo svojom odvolaní tvrdil, že súd rozsudok založil na tendenčných výpovediach svedkov, ktoré sú v rozpore so zisteniami znalcov.

Sám zastrelenie biletára popieral. Podľa jeho verzie roztržku v bare vyvolali vyhadzovači a keď napadli jeho skupinu, vytiahol zbraň, aby zastavil ich útok. Keď to nepomohlo, niekoľkokrát vystrelil do prázdna. Potom mu údajne niekto vrazil a vytrhol zbraň. Z baru mal ujsť spolu s kumpánmi a z diaľky počul posledný výstrel.

Tlučák si za surovú vraždu odsedí 11 rokov vo väzení s najprísnejším stupňom stráženia. Po desiatich rokoch o tom dnes definitívne rozhodol najvyšší súd. Tlučákovo meno spájali najmä s aktivitami údajnej mafiánskej skupiny boržovcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu