Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Roháča alias Potkana spájajú s vraždou magnáta

Roháč vlani pred maďarským súdom
Roháč vlani pred maďarským súdom

BUDAPEŠŤ – Obávaného Jozefa Roháča (54), ktorý má mať na svedomí niekoľko vrážd a bombových útokov, spájajú s ďalšou násilnou smrťou. Muža, ktorého pred niekoľkými týždňami zadržali v Leviciach, podľa denníka Magyar Hírlap vypočujú kvôli vražde mediálneho magnáta.

Známu postavu maďarskej mediálnej scény, Jánosa Fenyöa, zavraždil v roku 1998 neznámy ozbrojenec. Podnikateľ prišiel o život na budínskej strane Margitinho ostrova, keď čakal vo svojom aute na križovatke pri semaforoch. Páchateľ z miesta činu ušiel.

Roháča, ktorého zadržala slovenská polícia na základe európskeho zatykača vydaného budapeštianskym súdom, doposiaľ s touto vraždou nespájali. Podľa informácií denníka však polícia vypočúvala pri predchádzajúcich vyšetrovaniach osobu, ktorá bola v kontakte s Roháčom.

Magyar Hírlap píše, že proti Roháčovi môže svedčiť aj nový znalecký posudok, zatiaľ však nie je jasné, či to postačí na jeho obvinenie. Celoštátne veliteľstvo maďarskej polície tieto dohady nepotvrdilo, pretože v súvislosti s Roháčom, ktorého by mali vydať Maďarsku v nadchádzajúcich týždňoch, vydali informačné embargo.

Roháč v Maďarsku čelí obvineniam z pokusu o vraždu podnikateľa Zoltána Seresa v júni 1997. Pod Seresove auto údajne umiestnil výbušný systém, ktorý však nevybuchol.

Podozrivý je aj z bombového útoku v Budapešti v júli 1998, pri ktorom zahynuli štyria ľudia vrátane bossa budapeštianskeho podsvetia Tamása Borosa. Nálož vybuchla na rušnej ulici v centre mesta, pričom okrem Borosa zahynuli aj traja okoloidúci a 20 bolo zranených.

Na Slovensku Roháča spájajú najmä s vraždami šéfa bratislavského podsvetia Eduarda Diniča a východoslovenského bossa Róberta Holuba. Obvinenia z účasti na vražde Róberta Remiáša slovenská polícia stiahla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu