Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Globálna TV po stopách aféry: Všetci sa pýtali, ako môžu byť Slováci takí nemožní

Dawn Jani Birley Zobraziť galériu (4)
Dawn Jani Birley

VYSOKÉ TATRY – Zlá správa o neuskutočnenej deaflympiáde sa z Vysokých Tatier šíri ďalej a ďalej do sveta.

Nové súvislosti tam práve teraz hľadajú dvaja reportéri televízie H3. Tá je globálnym informačným zdrojom pre nepočujúcich ľudí sveta.

Na svojej stránke h3.tv postupne uverejňuje nové fakty a napokon by mala pribudnúť aj rozsiahla investigatívna reportáž.

Do Tatier malo prísť najprv až 20 nepočucujúcich novinárov z celého sveta. Väčšina nich sa dozvedela správu o zrušení hier ešte doma alebo na letiskách.

Kanaďania Dawn Jani Birley a Darren Frazier však už boli v tom čase vo Fínsku. Pokračovali teda na Slovensko a začali nakrúcať. „Nepočujúci na celom svete sa pýtajú, ako sa toto vôbec mohlo stať,“ tvrdí reportérka Dawn Jani Birley.

„Dostávame reakcie z celého sveta. Naša sledovanosť vzrástla niekoľko stonásobne,“ dopĺňa ju jej kolega Darren Frazier.

Najprv sa nepočujúci ľudia z celého sveta pýtali, ako môžu byť Slováci takíto nemožní. Vďaka správam v ich globálnej televízii však už vedia, že za škandál môže len niekoľko jednotlivcov.

„Svet chce svoje otázky klásť Jaromírovi Rudovi, Slovenskému a Medzinárodnému deaflympijskému výboru. Zdá sa, že ten bol jediný, ktorý to mohol včas zastaviť.“

Kanadskí reportéri prišli aj na to, že Jaromír Ruda presvedčil súťažné tímy z jednotlivých krajín, aby za pobyt na Slovensku zaplatili jemu a nie ubytovacím zariadeniam.

„Získal tak tisíce eur, ktoré už nepočujúcim zrejme nik nevráti,“ tvrdí Dawn Jani Birley.

Sklamaná je z toho, že sa jej už nepodarí stretnúť s uväzneným Jaromírom Rudom. „Mali sme dohodnuté stretnutie na 24. februára,“ tvrdí a ukazuje v mobile SMS-ku od Jaromíra Rudu s potvrdeným termínom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu