Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bugár: Som dosť starý pes, aby ma Procházka podpichoval

Radoslav Procházka a Béla Bugár
Radoslav Procházka a Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predsedovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi sa nepozdávajú ironické poznámky šéfa ústavnoprávneho výboru národnej rady Radoslava Procházku (KDH), ktoré mu adresoval dnes v pléne. "Ja som už dosť starý pes na to, aby ma takýto poslanec mohol podpichovať," vyhlásil Bugár.

Kresťanský demokrat dnes v rokovacej sále zvolával zasadnutie svojho výboru trochu netradične. "Ak pán predseda Bugár dovolí, rád by som zvolal rokovanie ústavnoprávneho výboru," povedal Procházka, ktorý sa pre svoje hlasovanie za novelu zákona o štátnom občianstve od opozičného Smeru-SD dostal s Bugárom do sporu.

Líder Mosta-Híd sa voči poznámke ohradil: "Pán poslanec, ja nemám čo dovoľovať poslancom ani predsedom výborov." Slovné prestrelky poslancov sa nepozdávali šéfovi parlamentu Richardovi Sulíkovi: "Béla, choďte si to vyriešiť von."

"To, čo povedal Rado Procházka Bugárovi, sa mi veľmi páčilo. Bolo to na mieste. Symbolicky vystihol pointu," myslí si poslanec Igor Matovič, ktorý rovnako ako Procházka podporil opozičnú novelu namiesto koaličnej.

Bugár konanie poslancov označil za porušenie koaličnej dohody a vyzval partnerov, aby voči nim konali. Strana SaS Matoviča vylúčila z poslaneckého klubu. Kresťanskí demokrati konštatovali, že ich mrzí Procházkov individuálny postoj hlavne pri hlasovaní so Smerom-SD. Predseda hnutia Ján Figeľ však odmieta, že by bola porušená koaličná dohoda. Procházkovi nehrozí vylúčenie z klubu KDH.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu