Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KDH: Procházka hlasovaním koaličnú zmluvu neporušil

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dnešné hlasovanie poslanca KDH Radoslava Procházku za zákon Smeru-SD o občianstve nebolo podľa KDH porušením Koaličnej zmluvy, ako to tvrdí predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Po rokovaní poslaneckého klubu to povedal predseda KDH Ján Figeľ.

Predseda klubu KDH Pavol Hrušovský si preto myslí, že nie je dôvod na odvolanie Procházku z postu predsedu Ústavnoprávneho výboru Národnej rady. „S postom predsedu výboru toto hlasovanie nesúvisí,“ dodal Figeľ. Klub a predsedníctvo strany sa však podľa Hrušovského hlasovaním poslancov v parlamente bude zaoberať.

Riešenie predstaviteľov Mosta-Híd, ktorí sa rozhodli blokovať hlasovanie o zákonoch v parlamente, kým sa situácia v koalícii nevyrieši, označil Hrušovský za silové a nie šťastné rozhodnutie. „Programové vyhlásenie vlády je dokument na štyri roky, nie na osem mesiacov. Neschválenie jedného záväzku nemá byť dôvodom, aby sme takýmto demonštratívnym spôsobom oznámili, že nebudeme ďalej rokovať,“ myslí si predseda poslaneckého klubu kresťanských demokratov. „Ak by sme ten prístup mali používať ďalej, tak sa nepohneme ďalej. To nie je vhodná forma, ako postupovať pri neschválení návrhov,“ poznamenal.

Figeľ ani Hrušovský neoznámili, či dnes predstavitelia Mosta-Híd na mimoriadnom rokovaní Koaličnej rady prisľúbili spriechodnenie hlasovania. Na otázku, či sa v piatok bude v parlamente hlasovať, Figeľ odvetil, že KDH je na to pripravené.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu