Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obyčajní ľudia zvažujú, či zostanú v klube SaS

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Traja poslanci NR SR z hnutia Obyčajní ľudia zvažujú, či zostanú po vylúčení Igora Matoviča z poslaneckého klubu SaS v tomto klube. „Na to, aby sa prijímali rozumné riešenia, treba zvážiť všetky alternatívy. Ide o vládu tejto krajiny, takže si nemyslím, že za 24 hodín vám dá na toto niekto odpoveď,“ povedal pred novinármi jeden z trojice Jozef Viskupič.

Rozhodovanie však nebude podľa neho trvať dlho. „Toto rozhodnutie nie je o klube SaS, ale o tom, či táto vláda bude menšinová alebo väčšinová,“ zdôraznil.

Štyria Obyčajní ľudia sa dnes popoludní stretnú s premiérkou Ivetou Radičovou. Tá ich pozvala k sebe na úrad vlády. „Ideme s čistou hlavou za pani premiérkou. Pozvala si nás, pozvanie prijímame,“ povedal novinárom Igor Matovič. Vylúčil, že by išlo o pozvanie na koberček.

Obyčajní ľudia idú na stretnutie s premiérkou s dobrými úmyslami. „Uvidíme, ako sa k situácii postaví premiérka. Očakával som, že Iveta Radičová vo štvrtok odsúdi SaS, že akákoľvek strana nemôže vylúčiť z klubu poslanca za to, že hlasoval podľa svojho vedomia a svedomia. Toto mi chýbalo. Do telefónu som jej to povedal,“ vyhlásil Matovič s tým, že na úrad vlády pôjde bez zlosti a bez toho, aby si kládol nejaké podmienky.

Matoviča vo štvrtok vylúčil poslanecký klub SaS zo svojich radov, pretože podporil zákon z dielne opozičného Smeru-SD. Klub zároveň odmietol vylúčiť aj ďalších troch poslancov Obyčajných ľudí, ktorí kandidovali v parlamentných voľbách na kandidačnej listine SaS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu