Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Naštvaný Bugár: Kolegyňu vytiahol z postele zbytočne!

Béla Bugár, Edita Pfundtner
Béla Bugár, Edita Pfundtner

BRATISLAVA - Neúspešné hlasovanie koalície o občianstve, ktoré vyvolalo vládnu krízu, má ďalšiu obeť. Šéf strany Most-Híd Béla Bugár dokonca zmrazil hlasovanie za všetky vládne a koaličné návrhy. Že by za tým bolo aj to, že jeho poslankyňa Edita Pfundtner prišla hlasovať do parlamentu aj so zápalom pľúc? Zdravie tak riskovala zbytočne, pretože nakoniec prešiel "pozmeňovák" Igora Matoviča. Ten podporili aj smeráci a Bugárovcov úplne zosmiešnil.

Slováci, ktorí požiadajú o maďarské alebo iné občianstvo, prídu automaticky o to slovenské. Návrh koalície, ktorý chcel presadiť hlavne Most-Híd tak poslanci dnes zhodili zo stola, a to aj vďaka hlasom Igora Matoviča, jeho Obyčajných ľudí a Radoslava Procházku z KDH.

Zaujímavosťou je, že na hlasovanie prišla aj kolegyňa Edita Pfundtner, ktorá celý týždeň leží s ťažkou chorobou doma. Zdravie tak riskovala zbytočne a hneď po hlasovaní utekala zase ležať so zápalom pľúc do postele.

Možno aj preto dlho na seba nenechala čakať Bugárova reakcia, že koalíciu dočasne nebude podporovať, kým premiérka Iveta Radičová nezvolá mimoriadnu Koaličnú radu k súčasnej krízovej situácii. „Mrzí ma to, viete, keď sa potím dve tri hodinky v posteli a potom musím ísť do parlamentu, tak to nie je určite príjemné. Ale táto koalícia je krehká a rozhoduje každý hlas, takže som si vedomá, že musím k tomu pristupovať s vážnosťou,“ povedala nám Pfundtner.

Predseda Mosta je z toho poriadne rozčarovaný. „Samozrejme, že ma to hnevá, my sa snažíme silou mocou dodržať dohody a programové vyhlásenie vlády a niekto si myslí, že si môže robiť čo chce. Ja som tiež chorý, labzujeme tu viacerí, ale niekto si asi myslí, že parlament je holubník. Odkazujem mu, že nie je,“ vyhlásil Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu