Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Nový majiteľ michalovskej bytovky problémových nájomníkov vykázal

Vyhodení nájomníci z bytovky na Murgašovej ulici v Michalovciach cítia veľkú krivdu. Zobraziť galériu (5)
Vyhodení nájomníci z bytovky na Murgašovej ulici v Michalovciach cítia veľkú krivdu.

MICHALOVCE - Vyhodení nájomníci z bytovky na Murgašovej ulici v Michalovciach cítia veľkú krivdu. Po tom, ako ich byty kúpil nový majiteľ, ocitli sa zo dňa na deň na ulici. „Vyhodili nás ako psov! Nikto nám nechce pomôcť, prehadzujú si nás ako horúci zemiak,“ tvrdí Ladislav Kiss. Mesto však celý problém vidí inak.

„Býval som v tom bloku aj so svojou rodinou 14 rokov. Priznávam, mal som takmer 200-tisícový dlh. No nedokázal som ho platiť, a to najmä pre úžerníkov,“ rozpráva Ladislav Kiss. „Tak nás mesto zažalovalo a poslalo nám platobný príkaz. Ten je však podľa mňa neplatný pre chybný dátum narodenia manželky v žalobe. Nakoniec nás aj tak vyhodili. Na ulici ostalo zo dňa na deň aspoň 400 ľudí,“ tvrdí otec dvoch detí a dvojnásobný starý otec. Útočisko pre svoju rodinu našiel napokon u sestry vo Vojčiciach. „S mužom máme 6 detí. Sami máme čo robiť, aby sme vyžili. No brata, jeho chorú ženu, deti, nevestu a vnúčence predsa nenecháme ako bezdomovcov! Teraz nás tu žije pätnásť,“ tvrdí Alžbeta Géciová.

Kissovci sa už obrátili na primátora, vládnu splnomocnenkyňu Kláru Orgovánovú a prezidenta Ivana Gašparoviča. „Primátor nás poslal k príbuzným, Orgovánová zasa tvrdí, že sme si to zavinili sami. Na Murgašovej ulici však máme stále trvalý pobyt, sme teda riadnymi občanmi Michaloviec. No primátor sa tvári, že to nie je jeho problém,“ tvrdí Kiss.

Mesto to vidí inak. Zmena majiteľa sa podľa hovorkyne mesta Viery Pakánovej dotkla len nájomníkov, ktorí tam boli neoprávnene. „S takými nájomníkmi sa nový majiteľ rozlúčil. Toto je aj prípad Ladislava Kissa. Jeho nájomný zmluvný vzťah s mestom sa skončil už v marci 2005 a mesto predalo blok v auguste 2005,“ uviedla V. Pakánová s tým, že piatim rodinám z problematickej bytovky, ktoré nájomné poctivo platili a s mestom mali riadnu zmluvu, náhradné ubytovanie našli. Podľa V. Pakánovej trvalý pobyt, ktorým argumentuje L. Kiss, má len evidenčný charakter a neoprávňuje na žiadne vlastnícke vzťahy k budove, ani k jej vlastníkom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu