Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Kampaň zatiaľ stála najviac SDKÚ-DS

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda
Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Na predvolebnú kampaň zatiaľ najviac minula SDKÚ-DS, a to zhruba 23 miliónov korún, z ktorých najviac, vyše 19 miliónov korún minula únia na zabezpečenie volebných plagátov a iných nosičov. Vyplýva to z predbežnej správy o nákladoch spojených s voľbami v roku 2006, ktoré predložili všetky kandidujúce politické strany do polnoci 26. mája rezortu financií.

SDKÚ-DS zároveň zverejnila podrobný rozpis svojich darcov, pričom z darov získala únia celkovo 6,5 milióna korún. Ďalších 30 miliónov si zobrala vo forme pôžičiek a úverov. Smer-SD minula zatiaľ na kampaň 18,6 milióna korún, z ktorých najviac - 6,4 milióna korún stáli plagáty a iné nosiče. Billboardy stáli Smer-SD 4,2 milióna korún. Dary, pôžičky a úvery získal Smer-SD v celkovej hodnote 32 miliónov korún.

Slobodné fórum predbežne stála kampaň 11,4 milióna korún. Strana si na jej financovanie zobrala pôžičky v hodnote 22,4 milióna korún a ďalších necelých 700-tisíc dostala vo forme rôznych darov. V poradí štvrtou stranou, ktorá spomedzi 21 kandidujúcich subjektov minula zatiaľ najviac na kampaň, je Nádej. Jej doterajšie náklady predstavujú 7,5 milióna korún. Od darcov pritom získala 4,9 milióna korún a požičala si 1,2 milióna. Za ňou nasleduje Prosperita Slovenska s celkovými nákladmi 6,8 milióna korún. Slovenská národná strana minula 6,5 milióna korún, pričom len milión dala na prieskumy verejnej mienky. Na kampaň si národniari zobrali úver vo výške 13 miliónov korún. Hnutie za demokraciu stála kampaň zatiaľ necelých 5,7 milióna korún. Požičalo si pritom asi 1 milión korún.

V rebríčku nákladov nasleduje KDH s 4,6 miliónmi korún. Kresťanskí demokrati si zobrali pritom úver 25 miliónov korún a z darov získali zhruba 3,2 milióna korún. Strana demokratickej ľavice zatiaľ minula 4 milióny korún a požičala si 1,5 milióna korún a z členských príspevkov získala pol milióna korún. ĽS-HZDS stála kampaň necelých 3,7 milióna korún. Úvery si zobrala v celkovej výške 3 milióny korún. Náklady vyše 2,8 milióna korún minula SMK, ktorá si zároveň zobrala úver 15 miliónov korún. ANO dala na kampaň zatiaľ 2,5 milióna korún, pričom jej príjmy z pôžičiek a úverov predstavujú 8,3 milióna korún. Komunistická strana Slovenska vydala na predvolebnú propagáciu 2,4 milióna korún a zobrala si úver 1,5 milióna korún.

Najmenšie výdavky má zatiaľ SLNKO, a to 1,7 milióna korún. Ľavicový blok udáva ako výdavok len polmiliónovú kauciu. Agrárna strana vidieka uviedla náklady vo výške 100-tisíc korún a OKS 74-tisíc korún. Misia 21 - Nová kresťanská demokracia 10-tisíc korún, ale úver si zobrala 100-tisíc korún. Združenie robotníkov Slovenska nedeklaruje žiadne náklady. Slovenská ľudová strana zase priznáva len príjmy 500-tisíc korún. Strana občianskej solidarity podľa zverejnenej správy uviedla náklady vo výške 27,9 milióna korún, čo však podľa predstaviteľov strany nezodpovedá pravde a presnú sumu nevedeli pre agentúru SITA momentálne uviesť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu