Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Strany na kampaň rozhadzujú milióny

SDKÚ zatiaľ svoje výdavky nezverejnila, Smer minul 19 miliónov. Zobraziť galériu (2)
SDKÚ zatiaľ svoje výdavky nezverejnila, Smer minul 19 miliónov.

BRATISLAVA - A je to tu! Cez víkend sa oficiálne začala predvolebná kampaň. Politické strany kandidujúce do parlamentu však už teraz minuli milióny. Zatiaľ najviac peňazí na kampaň vynaložil Ficov Smer.

Strany musia najneskôr 21 dní pred začatím volieb predložiť ministerstvu financií predbežnú správu o predvolebných výdavkoch. Z dokumentov vyplýva, že najviac rozhadzoval Smer. Ich kortešačky ich zatiaľ vyšli na 19 miliónov korún, z toho na bilbordy a plagáty minuli viac ako 6 miliónov. Skromne pôsobia výdavky Mečiarovho HZDS, ktoré doteraz minulo 3,5 milióna korún. Celkovo chce do kampane investovať asi 15 miliónov. Podpredseda strany Viliam Veteška si však plagáty platí sám a jeho peniaze nie sú do nákladov na voľby započítané. Veteška tvrdí, že na kampaň zatiaľ minul asi milión korún. SMK doteraz kampaň stála 2,9 milióna a rovnako ako HZDS plánujú minúť 15 miliónov. Ruskova Aliancia doteraz minula viac ako 8 miliónov a to predovšetkým na bilbordy. Celkovo chcú na kampaň dať 25 až 30 miliónov korún. SDKÚ a KDH ministerstvu správu odovzdali, ale pre médiá ich nezverejnili. Odvolávajú sa na to, že ich údaje zverejní tento týždeň samotné ministerstvo. Prednedávnom však podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš prezradil, že strana si zobrala úver vo výške 30 miliónov korún. Podľa jeho slov však SDKÚ neminie na kampaň viac ako 40 miliónov. S rovnakou sumou ráta na celú kampaň aj ich najväčší súper vo voľbách Smer, ktorý zo 40-miliónového úveru už vyčerpal 32 miliónov.

Koľko minuli doteraz:

Smer 19 mil. Sk
HZDS 3,5 mil. Sk
SMK 2,9 mil. Sk
SNS 6,5 mil. Sk
KSS 2,4 mil. sk
ANO 8 mil. Sk
HZD 6 mil. Sk
SF 11 mil. Sk
SDKÚ nezverejnili
KDH nezverejnili


Strany na kampaň rozhadzujú
Zobraziť galériu (2)
Strane HZD podpálili vitrínu
SÚĽOV - Aj takto vyzerá predvolebný boj. V noci zo soboty na nedeľu podpálili vitrínu Hnutia za demokraciu (HZD) v Súľove pri Bytči. Na plagáte boli kandidáti strany a aj miestny kandidát Ivan Frištik. Ten je z toho šokovaný. „Keď mi to susedia oznámili, bol som z toho prekvapený. Niečo také som nečakal aj preto, že ľudia ma poznajú. Som z toho zhrozený,“ smutne dodal Frištik. Vývesnú volebnú skrinku niekto polial benzínom a podpálil. Miestne stranícke štruktúry však incident na polícii neoznámili. „Mohol to spraviť aj hocijaký chuligán a ťažko by sa bolo k nemu dopátrať,“ uviedol stranícky koordinátor volebnej kampane HZD v Žilinskom kraji Karol Zahatlan. Strane vznikla škoda približne 4-tisíc korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu