Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

Čič sa ospravedlnil Dzurindovi, že ho posunul do obdobia socializmu

Milan Čič
Milan Čič

BRATISLAVA - Kancelár Milan Čič, ktorý sa v stredu počas odvolávania ministra kultúry Františka Tótha preriekol, dnes uverejnil oficiálne ospravedlnenie.

"Som stále človekom. Pomýlil som sa a samozrejme, že ma to mrzí. Ospravedlňujem sa predsedovi vlády Slovenskej republiky, že som ho v jeho funkcii nechtiac posunul do obdobia socializmu," uvádza sa v reakcii vedúceho Kancelárie prezidenta (KP) SR, ktorý v stredu privítal Mikuláša Dzurindu ako predsedu vlády Slovenskej socialistickej republiky. Podľa hovorcu hlavy štátu Mareka Trubača sa KP SR viac k celej záležitosti nevyjadruje. Dodal len toľko, že žiadne personálne zmeny v kancelárii sa zatiaľ neriešili.

Čič tak pravdepodobne aj po strede zostane vo funkcii, hoci stredajší "úlet" do čias socializmu nebol jeho prvý brbtom. V minulosti sa viackrát pomýlil pri povyšovaní generálov, keď si zmýlil životopisy vojenských hodnostárov. Okrem tohto chaosu dokonca namiesto "teoretické" prečítal "teroristické" skúsenosti. Od nástupu do funkcie sa dopustil aj ďalších prešľapov.

V stredu Čičov výrok odmietli prítomní komentovať. Odvolaný minister kultúry František Tóth len poznamenal, že na každom pohrebe musí byť zábava. Premiér Dzurinda sa na pôde Prezidentského paláca nechcel na Čičovu adresu veľmi vyjadrovať, dodal len toľko, že je predsedom vlády Slovenskej republiky, chvála Bohu ani komunistickej ani socialistickej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu