Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Irak vŕtal rúry, Orbán má menšinu, vysvetľoval Rafaj

Rafael Rafaj
Rafael Rafaj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Dvojité občianstvo a policajné formuláre dnes komentovali lídri SNS. Občania, ktorí požiadajú o maďarské občianstvo, by mali prísť o štatút príslušníka národnostnej menšiny na Slovensku, tvrdí to podpredseda SNS Rafael Rafaj. Občan cudzieho štátu by tak nemal byť vnímaný ako príslušník menšiny.

Občania maďarskej národnosti na Slovensku sa podľa Rafaja stávajú iba nástrojom maďarskej iredenty a Viktora Orbána a vláda svojím nekonaním pomáha rozvracať republiku.

„Každý verejný činiteľ má povinnosť konať, ak je porušený zákon. Je porušované medzinárodné právo. Vláda zabudla na to, že Maďarsko vedie so Slovenskom vojnu o suverenitu. Tak ako Irak začal kradnúť ropu Kuvajtu navrtávaním rúr, podobným spôsobom Maďarsko navrtáva suverenitu SR,“ vyhlásil dnes Rafaj. Maďarsku ide podľa neho o biele zlato, ktorým sú pri klesajúcej demografickej krivke občania. Maďarský postup dokonca prirovnal k nemeckému z 30-tych rokov minulého storočia, keď Nemecko udeľovalo občianstvo na etnickom princípe.

Maďarsko nazýva január Víťazným, pretože pred niekoľkými dňami bol lákať slovenských občanov na maďarské občianstvo prezident Pál Schmitt a v piatok príde kúpiť občanov maďarský premiér Viktor Orbán, a to za prepojenie plynovodu sever-juh, avizoval.

Postupy polície kritizoval ďalší podpredseda SNS Andrej Danko, ktorému sa nezdajú zdĺhavé formuláre. Hliadky podľa neho musia okrem údajov o mene, priezvisku a trvalom bydlisku vypisovať údaje, či má kontrolovaná osoba „veľká, malá, stredná, alebo obrovitá“. Policajti musia podľa neho tiež napísať, či kontrolovaný má nejaké zvláštne znamenie ako je bradavica, jazva, materské znamienko či znetvorenie, prípadne amputáciu, zrasty prstov a dokonca jej odev.

Avizoval preto podnet na generálnu prokuratúru na preskúmanie ich zákonnosti. Podľa neho ide o neoprávnený zber dát o ľuďoch. „To čo predvádza vedenie policajného zboru, je amaterizmus,“ vyhlásil. Policajnému prezidentovi Jaroslavovi Spišiakovi zaplatiť letenku do Londýna, keďže sa bol školiť v tomto meste, aby videl, že tam podobné papiere rušia, lebo ich vyplňovanie zaberá mnoho času.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu