Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Simon: Inšpektori našli v predajni staré mäso

Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon informoval, že už sa začalo správne konanie a predajni hrozí pokuta do jedného milióna korún.
Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon informoval, že už sa začalo správne konanie a predajni hrozí pokuta do jedného milióna korún.

BRATISLAVA - Staré mäso našli inšpektori v predajni potravín Mix v Tisovci. Hlboko zmrazené kuracie krídelká a stehienka s dátumom výroby 15. februára 2005 a najneskorším dátumom spotreby 13. októbra 2005 boli v ponuke predajne patriacej do systému Coop Jednota Brezno ešte aj v týchto dňoch.

Ako na tlačovej besede informoval minister pôdohospodárstva Zsolt Simon, už sa začalo správne konanie a predajni hrozí pokuta do jedného milióna korún. Vážne nedostatky zaznamenali inšpektori aj v ďalších predajniach. Napríklad v Hypernove v Dunajskej Strede na Galantskej ceste našli 30 polkilových balení morčacích pečienok pochádzajúcich z Brazílie, ktoré boli senzoricky zmenené a vyskytovala sa v nich ľadová drvina. "To poukazuje na to, že výrobok bol opätovne zmrazený," skonštatoval Simon. Medzi nálezmi boli tiež senzoricky zmenené kuracie pečienky s ľadovou drvinou či 10,9 kg chladených kuracích stehienok pripravených v chladiacom sklade na ďalšie spracovanie, aj keď mali zmenenú farbu a zapáchali. Minister Simon vyhlásil, že ďalej už nemieni takéto veci tolerovať a urobí všetko, aby sa podobné výrobky na pultoch predajní nevyskytovali.

"Nie je to moja volebná kampaň, jediným mojím cieľom je, aby desiata, ktorú si zoberie moje dieťa do školy, ak je originál zabalená, nebola zelená," poznamenal. Ako Simon zdôraznil, jedným z dôležitých krokov pri náprave súčasného stavu je aj prijatie nového zákona, ktorý bude razantnejšie hájiť záujmy spotrebiteľa. V tomto volebnom období právna norma však už parlamentom neprejde, keďže plénum sa minulý týždeň dohodlo, že pre predčasné voľby o nej rokovať nebude. "Je mi ľúto, že poslanci v tejto oblasti uprednostnili politiku pred zdravím občanov," poznamenal Simon.

Kontroly čakajú predajne aj naďalej, mesačne ich inšpektori uskutočnia zhruba 3 000 po celom Slovensku. Momentálne beží akcia Veľká noc, zameriavajú sa na mäso a čokolády, ktoré sa vo veľkonočnom období najčastejšie kupujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu