Kandidáti na prezidenta 2024

Slovensko si bude voliť novú hlavu štátu. Aktuálny zoznam kandidátov, ktorí sa rozhodli uchádzať o post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách 2024. Pozrite si profily kandidátov a získajte prehľad o ich skúsenostiach a víziách pre budúcnosť Slovenska.

Patrik Dubovský

Slovenský historik, archivár a politik

Narodenie: 1965Vzdelanie:Univerzita Komenského v BratislavePatrik Dubovský, pôvodom z Bratislavy pôsobí ako historik, archivár a vedecký pracovník Ústavu pamäti národa. K politike sa už pokúšal pričuchnúť, a to v parlamentných voľbách 2020, kedy z 58. miesta kandidoval za poslanca parlamentu za vtedy novovzniknutý projekt Za ľudí, nezískal však dostatočný počet hlasov. V štátnych inštitúciách však nováčikom nie je. Po svojom štúdiu pôsobil aj ako archivár a referent na ministerstve kultúry. V rokoch 2000 až 2003 pôsobil na Úrade vlády v Sekcii pre ľudské práva a menšiny. Od roku 2004 pôsobí v Ústave pamäti národa. Ako prezident by chcel na Slovensku zastupovať pravicu a demokraciu. V prípade neúspechu v prvom kole by tak v tom druhom podporil Ivana Korčoka.

Kandidáti na prezidenta

Správy z volieb

O voľbách

1. kolo:23. marec 2024, 07:00 - 22:00 2. kolo:6. apríl 2024, 07:00 - 22:00 Moratórium:24 hodín pred začiakom konania volieb Kto môže kandidovať:Bezúhonný občan/občianka Slovenskej republiky, ktorý ku dňu konania volieb dosiahol vek 40 rokov a získal buď 15 podpisov poslanocv NR SR, alebo 15-tisíc podpisov občanov. Kde voliť:Občania môžu voliť vo volebnej miestnosti, ktorá prislúcha k ich trvalému bydlisku, alebo v ktorejkoľvej volebnej miestnosti na Slovensku s platným hlasovacím preukazom. Voľba poštou zo zahraničia nie je možná.