Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Satelit odhalil anomáliu na južnom póle: VIDEO Mysteriózna príčina najväčšej zemskej skazy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Južný pól našej planéty nie je dodnes dostatočne preskúmaný. Pod tonami ľadu sa môže nachádzať čokoľvek, myslia si lovci záhad aj vedci, ktorí si všimli niečo nezvyčajné na satelitných záznamoch. Podľa odborníkov by sa pod Antarktídou mohol nachádzať neznámy masívny objekt.

Zamrznuté pustatiny územia zvaného Wilkes Land možno ukrývajú tajomstvo, ktoré podnecuje aj fantáziu vedcov. Hĺbka rozsiahleho územia s kráterom dosahuje až 848 metrov. Odborníci sa podľa amerických médií domnievajú, že by neprebádané hlbiny mohli ukrývať pozostatky obrovského asteroidu, dvakrát väčšieho, než bol ten, ktorý vyhladil dinosaurov.

Posledná drsná výprava v dejinách ľudstva: Dobyvateľ južného pólu chcel ísť najprv na sever

Ak by to bola pravda, asteroid mohol byť príčinou triasovo-permickej katastrofy, ktorá na Zemi zahubila 96 percent morských tvorov a 70 percent stavovcov žijúcich na súši. Konšpirátori však prišli s oveľa senzačnejším vysvetlením – tvrdia, že by mohlo ísť o UFO základňu alebo vstupnú bránu do podsvetia.

Satelit odhalil anomáliu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/secureteam10)

Satelit odhalil anomáliu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/secureteam10)

Satelity NASA anomáliu v oblasti Wilkes Land zachytili už v roku 2006 v dôsledku gravitačných zmien v tejto zóne, čo indikuje prítomnosť veľkého objektu. Vedci túto zvláštnosť vysvetľujú ako dôkaz masívneho impaktného krátera, teda krátera vytvoreného dopadom asteroidu, ktorý musel byť príčinou nepredstaviteľnej pozemskej katastrofy.

Viac o téme: AsteroidZáhadaAntarktída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu