Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Konšpirácia tvrdí: Dnes zasiahne Zem nebeské teleso a vyvolá apokalypsu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Minulý rok Národná agentúra pre letectvo a vesmír (NASA) detekovala na ceste k Zemi objekt, ktorý by mohol byť kométa alebo asteroid. Záhadné teleso podľa nej preletí okolo našej planéty 25. februára v bezpečnej vzdialenosti 51 miliónov kilometrov. Ale jeden samozvaný astronóm prišiel s alternatívnou teóriou, ktorá naznačuje, že do Zeme vrazí už 16. februára a spustí megacunami.

Ľudstvo bude spálené zaživa: Slnko napučí na stonásobok súčasnej veľkosti, varujú vedci

Podivný objekt, pomenovaný 2016 WF9, objavila NASA len vlani a Djomin Damir Zacharov tvrdí, že v októbri opustil systém Niburu, keď sa planéta Nibiru začala točiť proti smeru hodinových ručičiek okolo Slnka.

"Odvtedy NASA vie, že zasiahne Zem. Ale informovala o tom až teraz," hovorí samozvaný astronóm, podľa ktorého by mohol asteroid zničiť mestá alebo spôsobiť obrovské cunami. "Všetci sme v nebezpečenstve," prorokuje Zacharov. NASA však trvá na tom, že trajektória WF9 je dobre známa a v dohľadnej budúcnosti nepredstavuje pre Zem hrozbu.

Konšpirácia tvrdí: Dnes zasiahne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Objekt je pomerne veľký, má priemer približne 0,5 až jeden kilometer a je takmer čierny. Odráža len niekoľko percent svetla, ktoré dopadá na jeho povrch. Telom sa podá na kométu, ale chýba mu charakteristický plynný chvost. Čiže môže mať kometárny pôvod, ale mohlo by ísť aj o asteroid.

Zacharov však prišiel s vlastnou teóriou, ktorá hlása, že objekt pochádza z fiktívnej planéty Nibiru, ktorá býva označovaná aj ako Planéta X. Údajne sa nachádza na okraji našej slnečnej sústavy, ale podľa NASA ide o podvod. Takáto planéta vôbec neexistuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu