Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vyhlásenie britskej polície naháňa strach: Daeš chystá hrôzostrašné útoky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Predstavitelia anglickej polície prišli dnes so šokujúcim vyhlásením. Britský šéf boja proti terorizmu varoval pred možným plánovaným útokom Daeš vo Veľkej Británii. Označil ho za hrôzostrašný.

Zástupca komisára Mark Rowley, britský šéf boja proti terorizmu, vyhlásil, že Daeš rozširuje svoje plány hrozných zverstiev naprieč západom, vrátane Británie. Varoval pred možnými budúcimi útokmi a pripustil, že polícia sa za ostatné roky stretla s malými teroristickými skupinami sprisahalcov, ktorí plánovali zabiť členov policajných a bezpečnostných síl.

Ako informuje thesun.co.uk, Rowley zmienil útoky v Paríži a varoval pred existenciou možného rizika, ktoré spočíva v príchode bojovníkov zo Sýrie, ako sa to stalo v Paríži. "Teraz sme svedkami rozšírenia tejto hrozby a skupín skúšajúcich plánovať väčšie útoky," povedal a zdôraznil, že zámerom tororistov je robiť hrôzostrašné útoky.

Útoky sú "prirodzeným krokom"

Vo vyhlásení spomenul dve nedávne bombové útoky na osobné prúdové lietadlá, vrátane ruského lietadla, ktoré teroristi bombardovali na spiatočnej ceste zo Sharm El Sheikh. Povedal, že ambicióznejšie útoky bojovníkov sú "prirodzeným krokom".

Po celom Anglicku a Walese muži zákona uplynulý rok zrealizovali 339 teroristických zatýkaní, čo je najvyššie číslo v histórii. Takmer 80 percent zo zadržaných boli občania Anglicka. Rowley povedal, že polícia neustále mení taktiku boja so stále rastúcou hrozbou terorizmu. 

Viac o téme: útok Daeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu