Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Košickom kraji je ohrozených ďalších 200 miest

KOŠICE - V Košickom kraji je podľa informácií z úradov práce ohrozených ďalších vyše dvesto pracovných miest. Najväčšie hromadné prepúšťanie od začiatku marca nahlásila spoločnosť SONaP, s.r.o. v Sečovciach.

Podľa informácie hovorcu trebišovského úradu práce Miroslava Kundeka spoločnosť ohlásila hromadné prepustenie 140 pracovníkov, ktoré sa uskutoční v apríli. Ako v utorok pre agentúru SITA uviedla pracovníčka firmy SONaP Tatiana Kašková, kvôli výraznému poklesu výroby v automobilovom priemysle ruší spoločnosť prevádzku na výrobu káblových zväzkov v Michalovciach, a tým príde o prácu 140 z celkového počtu 180 zamestnancov spoločnosti. SONaP má okrem toho aj prevádzku na šitie pracovných odevov pre stavbárov a priemyselných robotníkov, oblečenie pre zdravotnícky personál, posteľnej bielizne, pánskych a dámskych odevov.

V marci bolo na úrade práce v Rožňave nahlásené jedno hromadné prepúšťanie, ktoré je plánované na obdobie od apríla 2009 do konca roka. "Týka sa 25 zamestnancov firmy, ktorej meno nebudeme zverejňovať," informovala hovorkyňa úradu Monika Spišáková.

Jedno hromadné prepúšťanie v marci zatiaľ úradu práce v Spišskej Novej Vsi nahlásila spoločnosť Embraco. Podľa informácie Moniky Rusnáčkovej zo spišskonovoveského úradu práce chce Embraco v druhom aprílovom týždni prepustiť 45 ľudí. V pôsobnosti úradov práce Košice a Michalovce v marci zatiaľ nenahlásila hromadné prepúšťania nijaká firma.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu