Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tesla Stropkov plánuje prepustiť 161 zamestnancov

STROPKOV – Najväčší zamestnávateľ v Stropkove, firma Tesla, a.s. Stropkov, nahlásila na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Stropkove hromadné prepúšťanie.

Z celkového počtu 778 zamestnancov chce prepustiť 161 ľudí. O bližšej štruktúre ohrozených pracovných miest bude zamestnávateľ rokovať s úradom práce v najbližších dňoch. Rušenie pracovných pozícií sa pravdepodobne dotkne technicko-hospodárskych pracovníkov, režijných aj výrobných robotníkov.

Vo firme už teraz pracujú na skrátený štvordňový týždenný cyklus. Potvrdil to riaditeľ ÚPSVaR Ivan Kleban. Prepúšťanie vo firme naplánovali od mája do konca tohto roka. Dôvodom rušenia pracovných miest je pokles objednávok. Spoločnosť Tesla Stropkov, ako tradičný výrobca telefónov, sa v poslednom období asi 60 % objemu výroby orientovala na automobilový priemysel.

Ďalším výrobným programom je výroba koncových telekomunikačných zariadení, sortiment orientovaný na elektrotechnický priemysel, bielu a spotrebnú techniku a potravinársky priemysel.

Stropkovský úrad práce mal ku koncu februára 14,49% evidovanú mieru nezamestnanosti Od začiatku roka stúpla nezamestnanosť o 1,5 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu