Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rezort financií kôli kríze nebude prepúšťať úradníkov

BRATISLAVA - Ministerstvo financií v čase krízy neprepúšťa úradníkov. Na vlastnú žiadosť od októbra odišlo z rezortu 25 zamestnancov, ďalších 43 ministerstvo prijalo z iných služobných úradov, potvrdil hovorca ministerstva Miroslav Šmál.

Neprepúšťali ani ministerstvo vnútra, ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny a rezort dopravy. Ministerstvo kultúry a pôdohospodárstva či Úrad vlády na otázky, ktoré zaslala agentúra SITA doteraz nereagovali.

V súvislosti s finančnou krízou ministerstvo zatiaľ neprepúšťalo žiadnych zamestnancov, povedal hovorca rezortu vnútra Erik Tomáš. V čase krízy ani nenavyšovalo počty štátnych zamestnancov. Žiadne rozhodnutie o znížení počtu zamestnancov neprijalo v súčasnosti ani ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií, potvrdil jeho hovorca Ľubomír Karásek.

Znižovanie stavu zamestnancov neočakáva ani rezort práce, sociálnych vecí a rodiny. Prijať reštriktívne opatrenia na znižovanie stavu podľa Daniely Rodinovej z mediálneho oddelenia ministerstva neumožňuje plnenie protikrízových opatrení, a to najmä na trhu práce, na ktorý má kríza negatívny dopad.

Nezamestnanosť na Slovensku stúpla na začiatku roka na takmer dvojročné maximum 9,03 percenta. Viaceré podniky v uplynulých týždňoch ohlásili prepúšťanie. Dôvodom bol najmä znížený počet objednávok pre svetovú hospodársku krízu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu