Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prezentácia Slovenska na olympiáde: Účet takmer 500 tisíc eur!

Prezentácia Slovenska na olympiáde stála takmer 500 tis. eur
Prezentácia Slovenska na olympiáde stála takmer 500 tis. eur (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Celkové náklady na prezentáciu Slovenska na letných olympijských hrách v Londýne predstavovali 490 tis. eur. Informovala o tom Slovenská asociácia cestovného ruchu (SACR). Podľa hovorkyne SACR Nory Gubkovej išlo len o zlomok peňazí oproti ostatným krajinám. Napriek tomu však hodnotí ohlasy návštevníkov ako veľmi pozitívne.

Vizuálnu časť kampane pod názvom "This is Slovakia" (Toto je Slovensko, pozn. red.) SACR prezentovala na najnavštevovanejších miestach Londýna ako Piccadilly Circus, Trafalgar Square a aj na typických londýnskych autobusoch – doubledeckeroch.

Z rozhovorov s návštevníkmi londýnskej olympiády podľa SACR vyplýva, že Slovensko ich zaujalo najmä prírodnou a kultúrnou rozmanitosťou na pomerne malej rozlohe. "Celkovo sa krajina stáva hlavne pre Britov čoraz príťažlivejšou pre ich nižšiu kúpyschopnosť. Zároveň čoraz väčší počet ostrovanov začína vyhľadávať menej známe európske destinácie," povedala Gubková.

Ťažiskom kampane zameranej na firmy (B2B, pozn. red.) boli prezentácie pre britských turistických operátorov, ktoré sa stretli s veľmi kladným ohlasom. "V B2B aktivitách, ako aj počas pracovných stretnutí SACR so zástupcami médií nebolo treba Slovensko predstavovať, mnoho partnerov už má osobnú alebo pracovnú skúsenosť s našou krajinou," uviedla Gubková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu