Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Útoky na Vittekovú: Vykradla si svetový hit!

Patrícia Vitteková Zobraziť galériu (7)
Patrícia Vitteková

BRATISLAVA – Je v nemilosti! Patrícia Vitteková (30), manželka slovenského futbalistu Róberta Vitteka (28), vytvorila nový klip ku svojej skladbe s názvom Je dirai non non. Touto piesňou však okamžite vyvolala vlnu znechutenia. Mnohí ju totiž upodozrievajú z toho, že vykradla svetový hit!

Náhoda alebo zámer? Patrícia Vitteková, ktorá sa zviditeľnila najmä vďaka tanečnej šou Let´s Dance 4, nakrútila pred pár dňami klip ku svojej skladbe Je dirai non non. Ten sa nachádza na serveri youtube v dvoch verziách. V klasickej a v tzv. disko. A práve tá je predmetom ostrej kritiky. Internetoví užívatelia totiž upozorňujú na to, že sa skladba až nápadne podobá na hit s názvom Infinity z roku 2008, ktorý vytvoril dídžej s umeleckým menom Guru Josh.

Po vypočutí oboch skladieb nemusíte byť žiadnym hudobným odborníkom na to, aby ste si všimli, že sa piesne v mnohom zhodujú. „Guru Josh by dostal infarkt, ak by toto uvidel,“ znie komentár pod klipom. „Dokonale skopírovaný podklad,“ píše ďalší rozhorčený užívateľ.

V súvislosti so vzniknutou situáciou topky.sk oslovili samotnú Vittekovú. Keď sme jej vysvetlili, o čo ide, reagovala podráždene. Najprv argumentovala tým, že pomalšia verzia skladby je úplne odlišná od spomínanej rýchlej. „Sme v 21. storočí. Každý jeden človek, čo robí disko hudbu, vám povie, že sa všetko na všetko podobá. Moju skladbu robil uznávaný textár a hudobník. Uráža ma to za neho. Ak chcete pátrať, tak pátrajte,“ stupňovala rozhorčenie Vitteková. Potom zložila telefón.

O čosi zhovorčivejší bol producent Stano Šimor, ktorý k pomalej verzii skladby zložil hudbu. „Je pravda, že sa to podobá na skladbu Infinity. Disko remix robil Marek Šurín, ktorý spolupracuje s uznávanými slovenskými umelcami. V tomto prípade sa jedná o jeho šikovný trik. Chcel skladbu viac zviditeľniť. A to aranžmánmi á la Guru Josh Project. Keďže je to už dva roky starý hit, zrejme vyšli na trh už hudobné banky, ktoré obsahujú zvuky a obdobné aranže, ktoré svetový dídžej dal k predaju. Aranže ako také však primárne nespadajú pod autorský zákon. V prípade Guru Josh Project by to bola saxofónová linka,“ uzavrel túto tému Šimor.

Čo si o tom všetkom myslíte vy? Vypočujte si skladby a vyjadrite svoj názor v ankete pod článkom!

VIDEO pre porovnanie: Skombinovali sme skladby Je dirai non non a Infinity. (Patricia Vitteková – Je dirai non non a Guru Josh Project – Infinity)  Takýto bol výsledok.

 

VIDEO: Patrícia Vitteková - Je dirai non non

 

VIDEO: Guru Josh Project – Infinity



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu