Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialený Jackson: Chcel, aby jeho opica rozprávala!

Michael Jackson a jeho šimpanz Bubbles Zobraziť galériu (9)
Michael Jackson a jeho šimpanz Bubbles

LOS ANGELES – Nemal to v hlave vždy v poriadku! V osemdesiatych rokoch sa nebohý kráľ popu Michael Jackson zaplietol do utkvelej predstavy, že súčasná veda by mu mohla pomôcť porozumieť myšlienkam svojho zvieracieho maznáčika, šimpanza Bubblesa. Spevácka ikona za takýto výskum neváhala utratiť státisíce dolárov! Prezradila to naňho jeho sestra La Toya (54).

Niekto si za domáceho maznáčika vyberie psa či mačku, Jacko siahol po šimpanzovi. Opičiak Bubbles sa stal jeho verným druhom. Vystupoval v spevákových videoklipoch, sprevádzal ho na tlačovkách, ba dokonca s ním spával v posteli. Nikto však netušil, že Michael túžil po tom, aby sa so svojim kamošom – šimpanzom mohol aj porozprávať!

„Raz ráno mi Michael zavolal, že mám k nemu prísť, že Bubbles napodobňuje všetko, čo robí. Čistil si zuby a šimpanz začal robiť to isté,“ zaspomínala si spevákova sestra La Toya. Tu niekde vznikla spevákova posadnutosť. Chcel počuť, čo si jeho šimpanz myslí! Tento nápad ho držal asi štyri roky, prelietal tisícky kilometrov za odborníkmi na hlasové implantáty a premrhal na to množstvo peňazí. „Prestal nad tým uvažovať až potom, keď ho odborníci varovali, že takýto vedecký pokus by mohol Bubblesa zabiť. Priveľmi ho ľúbil, aby riskoval jeho stratu,“ uzatvára La Toya.

Bubbles však musel opustiť spevákov dom už v 90-tych rokoch. Z malej opičky sa stal problémový a agresívny samec. Nezvládali ho už ani profesionálni krotitelia. Záujem o opičiaka začal u Michaela opadať potom, ako sa mu narodili vlastné deti. So svojím šimpanzím kamarátom však bol v sporadickom kontakte až do roku 2004. V súčasnosti je Bubbles umiestnený v Opičej rezervácii na Floride.

Michaelova sestra La Toya Bubblesa pred mesiacom navštívila



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu