Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Vašáryovú doteraz Hřebejk hyzdil!

Emília Vášáryová Zobraziť galériu (17)
Emília Vášáryová

BRATISLAVA - Po postavách utrápených žien režisér Jan Hřebejk napísal pre herečku Emílu Vášáryovú úlohu očarujúcej, i keď starnúcej divy.

Vášáryová vraj najprv úlohu v novom českom filme Nestyda, ktorý vo štvrtok začali premietať slovenské kiná, odmietala. Najnovšie jej však priniesla aj nomináciu na Českého leva.

V poviedkach Michala Viewegha, ktorými sa tvorcovia filmu inšpirovali, pritom postava slávnej speváčky nebola. "Prial som si Milku ukázať tak, ako ju poznám v civile," povedal Hřebejk. "To som dostala od neho ako darček," reagovala Vášáryová. Režisér totiž priznal, že ju vo svojich predchádzajúcich filmoch "hyzdil". V Kráske v nesnázích hrala bigotnú svokru hlavnej hrdinky, pre úlohu frustrovanej dôchodkyne v Horem pádem jej dali sivú parochňu a obliekli ju do obnosených šiat zo second handu.

"Pri tých tragických roliach to treba prispôsobiť. Tu bolo treba, aby som bola na chvíľku diva, tak som sa snažila," povedala herečka, ktorá stvárnila speváčku formátu legendárnej šansoniérky Hany Hegerovej. Postavu starnúcej speváčky však Hřebejk vymyslel aj preto, lebo nechcel, aby jeho nový film o mužovi, ktorý opustí ženu pre mladšiu, pripadal ako klišé. A tak jednu z najkrajších i najoceňovanejších herečiek vohnal do náruče populárnemu českého hercovi Jiřímu Macháčkovi.

Dokonca si spolu zahrali aj eroticky iskriacu scénu. Macháček nepopieral, že mal pred Vášáryovou ostych. "Kto by nemal? Milka je proste prírodný úkaz, to je ikona slovenského, česko-slovenského filmu, ale i divadla," povedal herec. Na otázku, či si vie predstaviť, že by sa do nej nielen vo filme, ale aj v skutočnosti mohol zblázniť mladší muž, odpovedal: "To je predsa jasná vec!"

Vášáryová, ktorú diváci uvidia aj vychádzať z kúpeľne, brala nakrúcanie ľúbostných scén profesionálne. "Mňa už nič neprekvapí po tých rokoch, ja už som hrala so všetkými. Aj s mojimi študentmi som už hrala mileneckú scénu," spomenula herečka. Dvojicu napríklad na javisku stvárnila s hercom Róbertom Jakabom, ktorý je od Macháčka o desať rokov mladší.

Hřebejk do Nestydu vybral aj ďalších slovenských hercov. Kamaráti Ady Hajdu a Roman Luknár si zahrali bratov, Vášáryovej synov. Hajdu si pochvaľoval, že boli "dobre platený komparz" a vraj len chodili s režisérom do krčmy. Najodvážnejšie scény však čakali v postave au pair mladú herečku Evu Kerekešovú z južného Slovenska, ktorá sa cez deň stará o dieťa hlavného hrdinu a v noci o otecka.

VIDEO: Takto to vyzeralo na párty po premiére filmu Nestyda



Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu