Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dočolomanský: Bojuje s rakovinou pľúc a stále fajčí!

6. marec 2008,10.00 hod.: Parkovisko SND, Bratislava: Michal Dočolomanský sa stále nedokáže vzdať cigariet. Zobraziť galériu (9)
6. marec 2008,10.00 hod.: Parkovisko SND, Bratislava: Michal Dočolomanský sa stále nedokáže vzdať cigariet.

BRATISLAVA - Prečo tak riskuje?! Napriek tomu, že Michalovi Dočolomanskému (65) diagnostikovali lekári začiatkom januára rakovinu pľúc, herec sa svojho zlozvyku zrejme stále nedokáže zbaviť.

Čitateľ Nového Času tvrdí, že obľúbeného herca prichytil, ako si pred novou budovou SND opäť poťahuje z cigarety... A do redakcie nám poslal aj dôkaz!

K zákernej chorobe priviedli milovaného herca pravdepodobne práve cigarety, z ktorých poľahky dokázal vyfajčiť aj 60 denne. No ešte predtým, než mu lekári začiatkom roka diagnostikovali rakovinu pľúc, Dočko vyhlásil, že so svojím zlozvykom nadobro skoncoval. „Som veľmi šťastný. Som nový človek,“ povedal pre Nový Čas Nedeľa. Teraz je však, zdá sa, všetko inak... Čitateľ Nového Času odfotil Dočka vo štvrtok predpoludním na parkovisku pri novej budove SND, ako si poťahuje z cigaretky.

„Zdá sa, že túžba po cigaretách je silnejšia ako jeho vôľa. Včera predpoludním na parkovisku pri novej budove Slovenského národného divadla si opäť doprial... Možno preto na parkovisku, aby ho kolegovia v divadle nevideli. Vplývajte, prosím, na neho, aby s tým naozaj skoncoval!“ napísal čitateľ, ktorému hercov osud, podobne ako mnohým jeho obdivovateľom, rodine aj hereckým kolegom, nie je ľahostajný. Herec však o svojom trápení odmieta s kýmkoľvek komunikovať. Pri snahe dovolať sa mu, len slušne odzdraví: „Dovidenia.“

Informovanejší o jeho návrate k cigaretám neboli včera ani jeho hereckí kolegovia. „Priamo v divadle nesmieme fajčiť, či on vonku fajčí, to ja neviem... Fajčiari chodia fajčiť von. Veď je dospelý človek, vie, čo robí. Ja si však myslím, že už nefajčí stuha. Možno len zo železného zvyku si občas zapáli,“ povedal Novému Času Leopold Haverl, ktorý má s Dočkom v SND spoločnú šatňu. Soňa Valentová však verí, že Dočko s cigaretami bojuje. „Pevne verím, že už fajčí menej. Nie je to ľahké s tým prestať. Dúfam, že Miško má toľko sily... Viem, že sa určite snaží,“ dodala.

Lekári: Je to nezodpovedné

Pri niektorých typoch rakoviny sú na 90 percent príčinou rakovinového bujnenia cigarety. „Pacientovi odporúčame, aby okamžite prestal fajčiť. Najdôležitejšie je dostať nádor z organizmu preč. Keď už sa pacient z tejto fázy dostane, pripadá nám fakt, že zobral opäť cigaretu do rúk, maximálne nezodpovedné,“ povedal pľúcny lekár z oddelenia Tuberkulózy a respiračných chorôb NsP Nové Zámky Pavol Demo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu