Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Herečka Andrea Kerestešová: Na prsia mám dablérku!

Mladá slovenská herečka zažiarila v českých reklamách. Zobraziť galériu (8)
Mladá slovenská herečka zažiarila v českých reklamách. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Sexi tmavovláska v červených šatách sa na vás milo usmeje z obrazovky a potom ju „zvnútra“ začne vzrušujúcimi pohybmi umývať... Takto vlani vyzerala vianočná reklama na jedného mobilného operátora v Česku. Spot mal obrovský úspech najmä u mužských divákov. Tou ženou, ktorá Čechov očarila, bola Slovenka Andrea Kerestešová.

Na to, že má iba 23 rokov a natrvalo sa v Prahe usadila až vlani, toho dokázala naozaj dosť. Hrala vo viacerých českých, ale aj slovenských reklamách, diváci ju poznajú ako Kláru z filmovej komédie Rafťáci a onedlho sa objaví v novom filme Svetlá pasáže.

„Smejem sa, ak o mne tvrdia, že som herečka a pritom som herectvo vôbec neštudovala,“ hovorí rodáčka z Hlinného v okrese Vranov nad Topľou.

V PRAHE

Ako sa teda dostala do tejto brandže? „Odišla som študovať učiteľstvo na pedagogickú fakultu do Trnavy. Zrazu som potrebovala peniaze, tak som si hľadala prácu.“ Zapísala sa do agentúry, ktorá ponúka hercov do reklám. A najviac sa ich nakrúca v Prahe. K dobrému kšeftu vedie cesta cez kasting. „Vyzerá to tak, že čakám v rade na chodbe. Niekedy som dvadsiata, niekedy dvestopäťdesiata. Potom hrám, ako mi chutí jogurt alebo sa maznám so svetrom, ktorý je vypratý v tej správnej aviváži a robím pritom hmmm...“ opisuje so smiechom.

NEVYZLEČIE SA

Vďaka reklame sa dostala aj do Rafťákov. „Na kasting ma pozval režisér Karel Janák, s ktorým som predtým robila jednu reklamu na syr.“ Andrea rolu dostala, ale všetko mohlo byť aj inak. Po čase sa totiž dozvedela, že má hrať aj v jednej postelovej scéne. „Povedala som, že to neurobím. Navrhla som, nech mi dajú dablérku. Všetci sa začali rehotať... Čo si myslíš, že si Julia Roberts? Uvedom si, že točíš svoj prvý film...“ Trvala na svojom, že zmluvu teda nepodpíše. „Režisér nakoniec súhlasil a dablérku našli. Tak tie prsia, čo sú vo filme, nie sú moje,“ smeje sa Andrea. „Nebudem robiť veci, ktoré nechcem. Som hanblivka a skrátka sa nevyzlečiem,“ tvrdí rozhodne Slovenka, ktorá v Prahe čelí častému kurizovanizu zo strany mužov.

AKO FLIRTUJÚ ČESI

„Česi sú vo flirtovaní machri. Keď je baba pekná, Slovák jej povie, že má pekné oči. Ale Čech sa vám bude pozerať dlho do očí a zasneným hlasom povie: Tvoje oči sú ako dva oriešky.“ So smiechom dodáva, že takýto rozhovor vydrží maximálne pätnásť minút Veď je zadaná...

NA SLOVENSKU

Andrea neráta s tým, že by Prahu opustila. Má tam zázemie a oveľa viac pracovných príležitostí. Ale nestretáva sa tam len s príjemnými ohlasmi. „Niektoré Češky berú nás Slovenky ako konkurentky. Už som si vypočula, v narážke na reklamu, že mám ísť umývať okná domov na Slovensko. Ja som však žiadnej Češke robotu nezobrala. Ak by ma nechceli, tak by som tam nerobila.“ Po dlhšom čase Andrea začala opäť pravidelne pendlovať medzi Prahou a Bratislavou. Na STV totiž bude moderovať novú reláciu Zodpovedne.sk, ktorá sa bude venovať všetkému, čo sa spája s používaním internetu. „Na Slovensku o mne skoro nikto nevie a preto mám chuť ukázať, čo je vo mne, aj tu,“ dodáva Andrea.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu