Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kollár v šoku: Milionárska zábava v Tatrách ZRUŠENÁ!

Boris Kollár. Zobraziť galériu (5)
Boris Kollár.

BRATISLAVA/ŠTRBSKÉ PLESO – Zmarené plány! Väčšina bohatých Slovákov, vrátane Borisa Kollára (45), sa chystala užívať si luxus a zábavu na Štrbskom plese. Začiatkom februára sa tam mal konať 2. ročník turnaja v konskom póle. Podľa najnovších informácií sa však honosná akcia neuskutoční. Podnikateľ, ktorý sa na celej organizácii spolupodieľal, neskrýva rozčarovanie.

Na usporiadanie takejto akcie musí vydať Krajský úrad životného prostredia súhlas. Do procesu rozhodovania však môžu zasiahnuť aj niektoré neziskové organizácie, ktoré úrad osloví. A práve tam vznikol problém. „Prihlásila sa organizácia VLK. My sme jej však štatút zúčastnenej osoby v rozhodovacom konaní nepridelili. Má ale 15 dní na to, aby sa voči tomu odvolala,“ objasnil vzniknutý problém prednosta úradu v Prešove Juraj Hurný. A to aj organizácia urobila. Z Hurného ďalších slov je zrejmé, že kvôli čakaciemu termínu by sa nestihol turnaj uskutočniť v plánovanom čase - budúci víkend. A práve preto bol zrušený.

Hlavný organizátor podujatia Peter Godányi považuje za primárny problém nejednotnosť pravidiel. „Hoci postup pri získavaní povolení bol identický ako minulý rok, raz sa turnaj usporiadať dá, raz zase nedá. Pritom zápisy z kontrol preukazujú, že pri organizácii turnaja minulý rok nedošlo k žiadnemu prekročeniu zákona, žiadnemu porušeniu podmienok, za ktorých bolo povolenie vydané, ani k žiadnemu poškodeniu prírody,“ uviedol.

Podnikateľ Boris Kollár, ktorý sa na tohtoročnom usporiadaní akcie podieľal, je zo vzniknutej situácie nešťastný. Nečudo, veď aj on mal mať na turnaji svoj vlastný tím. „Strašne ma to mrzí. Je to veľká škoda, že sa tieto záležitosti nezačali riešiť skôr. Kvôli nejakému inému sporu, ktorý združenie VLK má, sme sa my stali rukojemníkmi,“ poznamenal. S nádejou v hlase však dodal, že sa snáď na zamrznutú hladinu Štrbského plesa vráti v budúcom roku.

Sklamaná bude zrejme aj Borisova rodina. Práve jeho partnerka Andrea Heringhová mu spoločne s deťmi mali robiť spoločnosť. „Andrea si bola kúpiť nový kožuch, tak ho nebude môcť vyvetrať,“ povedal s pobavením v hlase podnikateľ. Ten sa tiež netajil tým, že s náhradným programom si nerobí starosti. Vraj víkend strávia, ako tie ostatné, niekde na horách.

Organizátori honosného podujatia napriek momentálnemu neúspechu nestrácajú nádej. Sľubujú, že sa konské pólo vráti do Tatier v roku 2012. „Aj keď nás tento neúspech obral o množstvo energie, na víziu tradície póla na snehu sme nezanevreli. Už teraz začneme proces získavania všetkých potrebných povolení, ako aj samotnú prípravu 2. ročníka turnaja,“ uzavrel Godányi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu