Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mamičke (39) diagnostikovali rakovinu: Podstúpila chemoterapiu, zrazu prišiel šok! Hrôzostrašný omyl lekárov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEXAS – Mamička tvrdí, že podstúpila agresívnu chemoterapiu po tom, čo jej lekári dali iba 15 mesiacov života. Postupne sa pripravovala na blížiacu sa smrť, keď zistila, že došlo k lekárskemu omylu. V skutočnosti žiadnu rakovinu nemala.

Koncom roku 2022 začala dnes 39-ročná Lisa Monková pociťovať bolesti žalúdka. Domnievala sa, že ich spôsobujú obličkové kamene, a tak išla do nemocnice na CT vyšetrenie. To potvrdilo prítomnosť dvoch obličkových kameňov, ale tiež ukázal nález na slezine, ktorú jej lekári v januári 2023 odstránili. Matka dvoch detí uviedla, že lekári orgán poslali do troch rôznych patologických laboratórií a testovali ho. Výsledky odhalili, že Monková trpí agresívnou formou rakoviny krvných ciev. Lekári jej dávali 15 mesiacov života, informuje denník The Sun.

Monková, ktorá pracuje na ministerstve školstva v Texase, navštívila onkologickú nemocnicu a po prvom stretnutí v marci 2023 bola okamžite hospitalizovaná, aby začala s prvým cyklom chemoterapie. Po tom, čo prišla o všetky vlasy, podstúpila ďalšie kolo veľmi agresívnej chemoterapie, po ktorej mala striebristú pokožku a neustále zvracala. Skutočný šok však zažila až na bežnej kontrole toho istého roku, kedy jej lekári povedali, že v skutočnosti nikdy nemala rakovinu a prvá správa o náleze bola nesprávna.

Za všetko mohla nepozornosť lekárov

Monková povedala, že počiatočná správa, ktorá jej diagnostikovala rakovinu v terminálnom štádiu, bola odovzdaná nemocnici. Vzhľadom na nemocničné predpisy vykonali lekári svoje vlastné testy sleziny, ktoré rakovinu vylúčili. To, čo lekári považovali za rakovinu, bola v skutočnosti predzvesť toho, že jej praskne slezina. Personál nemocnice však test neskontroloval včas, čo viedlo k tomu, že Monková už absolvovala chemoterapiu. „Najskôr som videla zdravotnú sestru, spýtala sa ma moje symptómy počas a počas toho, ako so mnou hovorila, sedela za počítačom,“ povedala. „Zrazu prestala rozprávať a na tvári mala čudný výraz. Otočila sa ku mne a vyzerala úplne zdesená a povedala mi, že potrebuje ísť za doktorom, a potom vybehla z ordinácie,“ uviedla ďalej Monková.

Mamičke (39) diagnostikovali rakovinu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Po približne 15 minútach sa vrátila spoločne s lekárom, ktorý potvrdil to, čo sestrička našla v počítači – Monková žiadnu rakovinu nemala. „Bola som zmätená, správali sa, akoby to bolo zlé,“ prezradila. „Doktor mi potom zablahoželal, čo ma naozaj naštvalo. Vtedy som bola v šoku, ale teraz cítim, že vhodnejšia odpoveď by bola: ‚Prepáčte‘,“ dodala. Neskôr zavolala svojmu manželovi, aby sa s ním podelili o novinky.

Následky znáša celá rodina

Monková okamžite prerušila chemoterapiu. Stále je nahnevaná na lekárov za to, čím všetkým si spolu so svojou rodinou musela prejsť. „Stále platíme účty za zdravotnú starostlivosť. Rakovina je drahá,“ povedala. „Písala som listy na rozlúčku a listy vnúčatám, ktoré nikdy nestretnem, a o svadbách, ktorých sa nikdy nezúčastním,“ prezradila ďalej. „Po roku od incidentu som stále nahnevaná, zničili mi zdravie a mám doslova uvarené vnútro. Som smutná kvôli mojim deťom, že si museli v živote prejsť niečím takým, ako je pomyslenie na stratu mamy,“ dodala.

Viac o téme: RakovinaChemoterapiaLekársky omyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu