Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrôzostrašný maskovaný zločinec je stále na slobode: Sexuálne napadol štyri mladé dievčatá, jednu z nich...

(Zdroj: X/fasc1nate)

MELBOURNE – Od ohavných útokov maskovaného zločinca, známeho ako pán Krutý, uplynuli už viac ako tri desaťročia, no jeho totožnosť stále nebola odhalená. Od augusta 1987 sa tento sériový násilník zameriaval najmä na detské obete.

Najskôr sa vlámal do rodinného domu, kde žilo aj 11-ročné dievčatko. Zviazal jej rodičov a zavrel ich do skrine, jej sedemročného brata priviazal k posteli a potom začal dievča sexuálne napádať. Maskovaný zločinec napokon prestrihol telefónne káble a ušiel. Nezanechal po sebe žiadnu stopu. Po nahlásení útoku mladé dievča policajtom povedalo, že počulo, ako muž telefonoval a vyhrážal sa príjemcovi, aby odsťahoval svoje deti, inak bude ďalší na rade. Napriek rozsiahlemu vyšetrovaniu však polícia nenašla žiadne dôkazy o tomto telefonáte a neskôr tvrdila, že išlo o falošnú stopu, ktorá mala zmariť vyšetrovanie, informuje portál Medium.

Násilník si našiel druhú obeť

O rok a pol neskôr, tesne po Vianociach 1988, maskovaný útočník zaútočil znova, len niekoľko kilometrov od miesta prvého útoku. Pán Krutý, ako sa mu neskôr začalo hovoriť, vošiel do domu rodiny Willsovcov s nožom v ruke, v modrej kombinéze a tmavej lyžiarskej maske. Tak ako predtým, rodičom nasadil pásku cez ústa a zviazal ich. Potom ich ubezpečil, že prišiel len pre peniaze. Opäť preťal telefónne káble a zamieril k spálni štyroch dcér Willsovcov. Prišiel k 10-ročnej Sharon Willsonovej. Po tom, čo ju zobudil, dieťaťu zaviazal ústa a oči a v skorých ranných hodinách s ňou a niekoľkými kusmi jej oblečenia ušiel z domu.

Nakoniec sa Sharoninmu otcovi Johnovi podarilo vyslobodiť. Ponáhľal sa k susedovi, aby zalarmoval políciu. Približne o 18 hodín neskôr našli Sharon opustenú na rohu ulice, oblečenú vo vreciach na odpadky, ale dokonale čistú. Útočník sa postaral o to, aby sa jeho obeť okúpala, ostrihala si nechty na rukách a nohách, vyčistila si zuby a použila zubnú niť, aby na jej tele nezostali žiadne stopy. Po tom, čo polícia usúdila, že útoky spáchal ten istý muž, rodiny v oblasti Melbourne sa obávali, že zaútočí znova – a mali pravdu.

Tretie dievča si všimlo dôležité detaily

O rok a pol neskôr, tentoraz na predmestí Canterbury v štáte Victoria, pán Krutý vnikol do domu anglickej rodiny, ktorá si prenajímala dom v bohatej oblasti, kde žije mnoho politikov a verejných činiteľov. V noc útoku nechali rodičia Brian a Rosemary Lynasovci svoje dcéry, 15-ročnú Fionu a 13-ročnú Nicolu, samé doma, a odišli na večierok. Muž staršej sestre zakryl ústa a zviazal ju. Potom jej nechal list s výkupným a oznámil jej, že jej otec bude musieť zaplatiť 25 000 austrálskych dolárov (15 184 eur), aby získal svoju dcéru späť. Následne odišiel s Nicolou so zaviazanými očami v prenajatom rodinnom aute a vymenil si vozidlá hneď vedľa cesty.

Približne o 20 minút sa rodičia vrátili domov a zistili, aká hrôza sa odohrala. O niekoľko dní neskôr však Nicolu útočník vysadil neďaleko jej domu, úplne oblečenú a stále so zaviazanými očami. Okolo druhej hodiny ráno sa jej podarilo dostať do neďalekého domu a zavolať rodičov. Napriek presvedčeniu, že všetky tri útoky spáchal ten istý muž, sa polícii nepodarilo zločinca vypátrať. Nicole sa podarilo poskytnúť o pánovi Krutom niekoľko užitočných informácií vrátane toho, že bol vysoký približne 180 centimetrov a mal červenohnedé vlasy. Tiež sa podelila o znepokojujúce podrobnosti o hrôzach, ktorým čelila, keď bola v jeho zajatí.

Štvrtý útok skončil tragicky

Nasledujúci rok, v apríli 1991, sa tento sériový útočník vydal na svoju zatiaľ najbrutálnejšiu cestu, keď sa vlámal do domu rodiny Chanovcov. 13-ročná Karmein Chanová sa musela starať o svojich dvoch mladších súrodencov, zatiaľ čo jej rodičia John a Phyllis boli večer preč. Vtedy prichádza pán Krutý na scénu štvrtýkrát. Po vstupe do domu dievčatám povedal, že mu ide len o ich peniaze a potom dve mladšie sestry zavrel do skrine a s Karmein ušiel.

Mladším sestrám sa však po niekoľkých minútach podarilo vyslobodiť a rýchlo zalarmovali svojich rodičov, ktorí zavolali políciu. Úrady okamžite zistili, že ide o prácu pána Krutého, a spustili jednu z najväčších pátracích operácií v histórii Austrálie. Žiaľ, rodina Chanovcov sa so svojou najstaršou dcérou už nikdy nestretla. Približne o rok neskôr objavil psovod rozloženú kostru, o ktorej sa neskôr potvrdilo, že patrí Karmein. Pitva odhalila, že tínedžerka bola trikrát strelená do hlavy, čo vyvolalo teóriu, že sa o útočníkovi dozvedela príliš veľa na to, aby ju nechal ísť. Polícia pokračovala v hľadaní stôp na dolapenie a odhalenie útočníka, až nakoniec prípad v roku 1994 odložila. Totožnosť pána Krutého zostáva dodnes záhadou.

Viac o téme: DievčatáZločinecSexuálny útokPán Krutý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu